Рафа Надал завоюва 11-а титла на Ролан Гарос

Матадора не даде сет на Доминик Тийм и спечели турнира след 6:4; 6:3; 6:2

Рафа Надал завоюва 11-а титла на Ролан Гарос

Кралят на клея Рафаел Надал победи безапелационно Доминик Тийм във финала на Ролан Гарос и триумфира за 11-и път в Откритото първенство на Франция. Испанският левичар се наложи над австриеца с 6:4, 6:3, 6:2 и очаквано взе поредния трофей в любимия си турнир.

Надал спечели на нула стартовото си подаване в мача, а след това реализира първия си пробив в мача. Тийм обаче успя да го върне моментално, а след това допусна две двойни грешки, но спаси подаването си и изравни резултата. Шестият гейм също бе труден за Тийм, но Надал не успя да реализира два брейкбола. В десетия гейм на срещата при резултат 5:4 за Рафа, той направи пробив на нула и поведе в сетовете. Вторият започна като началния и Надал поведе с пробив с 2:0, а после го затвърди за 3-0. Опитите на Тийм да върне пробива се оказаха неуспешни и той се оказа достатъчен за Надал да се доближи на сет от победата в мача. Австрийският тенисист се пропука на собствения си сервис в началото на третия сет и Надал поведе с 3:1, после направи нов пробив за 5:2 и спечели собственото си подаване, за да сложи край на неравния спор след два часа и 40 минути игра.

32-годишният левичар от Майорка вече има 11-и титли на Ролан Гарос и общо 17 от Големия шлем. Победите му във френската столица вече са 86, а пораженията остават едва две. В хода на Ролан Гарос Надал загуби само един сет - в 1/4 финалите срещу Диего Шварцман.

24-годишният Тийм игра за първи път във финал от Големия шлем. Той пропусна възможността да стане вторият австриец с победа в Париж след Томас Мустер (1995 г). С цялостното си представяне в тазгодишното издание Тийм все пак оправда прогнозите, че може да стане наследник на Рафа и да спечели поне две или три титли на Откритото първенство на Франция.

Надал днес се изправи срещу тенисист, от който загуби три пъти на клей - веднъж в Буенос Айрес през 2016 г., друг път в Рим през 2017 г. и тази пролет в Мадрид, а това бе последният мач между двамата до днешния. Надал поведе със 7:3 в двубоите с Тийм, като всичките срещи са играни на червени кортове. /БГНЕС

Стаматова с успехи на сингъл и на двойки в Анталия

Вчера успех на сингъл постигна и Росица Денчева

Жалко: Вики Томова отпадна драматично в Мадрид

Най-добрата българска тенисистка загуби след обрат със 7:5, 5:7, 4:6 от китайка

БФТенис с програма за развитие на спорта за хора в неравностойно положение

Вижте подробности

Загуба за Кузманов в Острава

Българинът отпадна от турнира от сериите "Чаланджър"

Джокович: Надявам се в Париж да играя най-добрия си тенис

Вижте какво каза сърбинът

Джокович спечели спортния оскар

За пети път в кариерата си

Григор Димитров почива на старта в Мадрид

Гришо ще срещне победителя от мача между Яник Ханфман и Якуб Меншик

Виктория Томова запази позицията си в женската ранглиста

Вижте обновената класация и българките в нея

Гришо остана 10-и в света

Вижте обновената ранглиста и българите в нея

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки