В деня на първата шампионска титла: Феновете на ЦСКА започнаха протеста си срещу „Титан” (снимки)

В София се появиха плакати със зачеркнати лица на двамата собственици

В деня на първата шампионска титла: Феновете на ЦСКА започнаха протеста си срещу „Титан” (снимки)

Привържениците на ЦСКА започнаха открит протест срещу собствениците на клуба в лицето на Иво Иванов и Димитър Борисов.

Днес в София се появиха плакати, насочени срещу управлението на „Титан”, чието послание е недвусмислено – зачеркнати лица на двамата собственици и надпис:



Трагични сте!
Изманици сте!
Тъпи сте!
Алчни сте!
Нахални сте!



Както е известно, преди няколко дни вече бившият шеф на фенклуба на ЦСКА Димитър Ангелов-Дучето обяви, че настоящите собственици на клуба трябва да бъдат "изметени" от „Армията”, а ето и какво гласи съобщение, поместено в един от фенсайтовете на „червените”:

Ние, многобройните фенове на ПФК ЦСКА София, искаме нашата светиня да не е опетнена с допинг истории, неизплатени заплати, уредени мачове, продадени титли и т.н. Ние искаме ЦСКА да бъде това, което е бил преди години, а именно клуб от европейска величина. Ние искаме името ЦСКА да се свързва само с едно - с величие. Мислите си, че можете да се справите с нас, но сте сбъркали - никои собственици не са спечелили война с феновете. Имаме чувството, че ни бъркате с някои от Подуене. Искаме също така да не се месите в работата на треньорите, да им осигурявате футболистите, които те искат, а не някакви недоказани имена. Искаме да се работи по подобряването на ДЮШ и базите. Заставаме изцяло зад Стойчо Младенов и неговия екип. Не желаем любимият ни клуб да бъде поле за изява на персони, ползващи отбора единствено и само за свои лични и користни цели! Някой може да каже, че ние само искаме, но ние също така и даваме много - това не са парите за вход на мачовете, това са нашите сърца. Ще се борим до последно.

ТИТАН, МАХНЕТЕ СЕ ОТ ЦСКА!”

Всичко това се случва на историческата дата за "армейците" - 9.09, на която през 1948 година "червения" клуб триумфира с първата си шампионска титла. Официалният сайт на ЦСКА се върна назад във времето, за да припомни пътя на клуба към първия трофей.


Novsport.com
публикува комюникето без редакторска намеса:

"Армейци,
на днешния 9-и септември се навършват 64 години от спечелването на първата шампионска титла на любимия ни отбор! Само 5 месеца след основаването си армейците стигат до финала и печелят отличието. Борбата за шампионската титла започва през месец май и завършва в началото на септември 1948 г.

Първият официален мач на "Септември" при ЦДВ е на 19 май 1948 г. на стадион "Юнак" срещу най-стария софийски футболен клуб "Славия". Срещата завършва с равенство - 1:1. Съгласно жребия, отборът гостува на "Априлов" (Габрово). Победа с 2:0, голмайстори: Стойне Минев и Кирил Богданов. Реваншът се играе на стадион "Народна войска". Победата с 4:0 изпраща тима на полуфинал.

Следват срещите на "Септември" при ЦДВ със "Спартак" (Варна). Първата среща, под домакинството на варненци, донася победа на отбора ни с 2:1. Голмайстор: Димитър Миланов.

Вторият полуфинал се играе в София, при претъпкан стадион, с над 25000 зрители. Отново победа за "Септември" при ЦДВ 4:1. Голмайстори: Димитър Миланов (2), Тодор Такев, Кирил Богданов.

"Септември" при ЦДВ срещу "Левски" (шампион през последните две години). Спортно-техническата подготовка на тима се води от капитана на отбора Нако Чакмаков, а физическата издръжливост - от популярния български боксьор Константин Николов (Замората).

Първият двубой за финала е на 5 септември, на стадион "Юнак". Главен съдия - Борислав Каменски. Резултат 2:1 за "Левски".

Състав на "Септември" при ЦДВ: Стефан Геренски - Борислав Футеков, Димитър Цветков - Стойне Минев, Манол Манолов, Нако Чакмаков - Димитър Миланов, Стефан Божков, Тодор Такев, Никола Божилов, Кирил Богданов.
Голмайстори: 0:1 Богданов (66), 2:1 Пачеджиев (76 и 79).

Решаващата среща за финала е на 9 септември, 1948 г. и се провежда на  стадион "Юнак". Главен съдия на срещата е Стефан Данчев.

Състав на "Септември" при ЦДВ: Стефан Геренски, Борислав Футеков, Манол Манолов, Димитър Цветков, Никола Алексиев, Нако Чакмаков (капитан), Димитър Миланов, Стойне Минев, Стефан Божков, Никола Божилов, Кирил Богданов. Голмайстори: Димитър Миланов (2), Нако Чакмаков.
Убедителна победа за армейците с 3:1!"

Димов: Показахме как се постигат резултати

Капитанът на Черно море говори след успеха с 4:0 над Лудогорец

Дерменджиев: Някои футболисти не мога да ги позная (ВИДЕО)

Наставникът на Лудогорец беше много критичен след загубата с 0:4 от Черно море

Илиан Илиев: Следващият ни мач е най-важният (ВИДЕО)

"Моряците" гостуват на ЦСКА в ключов сблъсък за второто място

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Ботев (Пд) обяви нов шеф в клуба

Стефан Попов с ключова роля на "Колежа"

Зона София спечели четвъртото издание на “Турнир на талантите”

Бояна домакин на надпреварата

Кой гол ще бъде определен за номер 1 във финала за Купата? (ВИДЕО)

Вижте кандидатите

Кабаков свири ЦСКА - Черно море

Двубоят е директен сблъсък за сребърните медали

Локо (Пд) и Ботев (Пд) в битка за белгиец от Етър

Карсела следен и от клубове от Унгария и Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки