Световният снукър отново идва в България

Страната ни отново ще бъде домакин на грандиозно снукър събитие

Световният снукър отново идва в България

България отново ще бъде домакин на грандиозно снукър събитие. Тази година в страната ще се проведе сблъсък между световния шампион Марк Уилямс и финалиста Джон Хигинс.

Двамата майстори ще повторят финала от световното първенство, който беше един от най-паметните двубои в историята. Двамата най-добри в снукъра ще изиграят два мача в рамките на два дена съответно в София и Пловдив. На 20 ноември зала "Универсиада" ще приеме титаничния сблъсък, а ден по късно на 21 ноември в зала "Колодрума" в Пловдив ще се състои реванш.

Марк Уилямс е трикратен световен шампион, докато неговия опонент Джон Хигинс е триумфирал четири пъти със световната титла. Освен това Хигинс загуби последните два финала на световни първенства съответно от Марк Селби и Марк Уилямс.

Билетите за двете големи снукър събития ще бъдат пуснати в продажба в началото на юли в мрежата на Eventim. Публиката в София и Пловдив отново ще има възможност да види най-добрите снукър играчи в света.

Само преди малко повече от месец Марк Уилямс и Джон Хигинс сътвориха истински шедьовър във финала на световното първенство в "Крусибъл" и спечелиха сърцата на феновете с магическите си отигравания.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки