Кралев: Конвенцията „Маколин” трябва да бъде ратифицирана, за да вървим напред в битката с измамите в спорта

Това заяви министърът на младежта и спорта на международна конференция

Кралев: Конвенцията „Маколин” трябва да бъде ратифицирана, за да вървим напред в битката с измамите в спорта

Конвенцията „Маколин” трябва да бъде ратифицирана, за да вървим напред в битката с измамите в спорта. Това каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на конференция „Спортът за всички като средство за интеграция и мост между традиции и иновации“, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

 

„Като председател на Съвета на ЕС България постави на дневен ред редица актуални проблеми в сектор „Спорт“. Убеден съм, че тяхното разрешаване ще бъде от полза на всички държави-членки. Една от нашите приоритетни теми е утвърждаването на европейските ценности чрез спорта, защото той сближава хората, улеснява интеграцията и помага за успешната превенция срещу насилието. Спортът може да служи като платформа за много процеси, които ще допринесат за сплотяването и просперитета на нашата европейска общност. Ние можем и трябва да разчитаме на огромната мощ на спорта, която ще ни улесни при приобщаването на нови държави, ще ни помогне в борбата с радикализацията и ще ускори реализирането на целите на ЕС“, каза още той.
 
Министър Кралев посочи, че за него като спортен министър борбата с допинга е лична кауза, за която ще работи и в бъдеще с всички сили. „Ще продължа да участвам и в търсенето на разумно решение на конфликта между Международната федерация по баскетбол и Евролигата. Това е проблем, който пряко и косвено засяга повечето страни-членки и който разрушава устоите на честната игра. По време на нашето председателство проведохме редица разговори за това, като с темата се ангажира лично и премиерът Бойко Борисов“, коментира още той и посочи, че искрено вярва, че резултатът от тези усилия ще дойде скоро.
 
„Искаме да запазим и предадем на следващите поколения изконните принципи на честната игра при равни условия за всички. Време е наистина за целенасочени и категорични действия, за да спрем използването на спорта за манипулация, корупция, пране на пари и незаконни печалби. Време е да се намери решение на ситуацията, в която е поставена Европа, и конвекцията „Маколин” да бъде ратифицирана, за да вървим напред в битката с измамите в спорта. Така че още веднъж апелирам за възобновяване на дебатите по конвенцията, която смятам за изключително необходима“, каза още министър Кралев.
 
Представители на БФС взеха участие в престижен семинар на ФИФА

Вижте подробности

СКАНДАЛ! Терзиев опитва да отмъкне имоти от спортното министерство

От ММС не знаят, че им взимат стадионите "Септември" и "Юнак"

БФС се присъедини към поздравленията за юбилея на Етър

Централта поздрави цялото футболно семейство на Велико Търново

Министър Глушков награди участниците в експедицията Еверест’84

Преди 4 десетилетия върхът е изкачен от българския алпинист Христо Проданов

Министър Глушков пожела успех на участниците на ЕК по кикбокс в Пловдив

„Поздравявам организаторите на това престижно спортно събитие за професионализма“

Двама директори в БФС на престижен семинар на ФИФА

Кирил Котев и Лъчезар Димов ще представят България в Ирландия

Ръководството на БФС проведе среща с клубовете от юношеските групи

Вижте подробности

Предложиха Глушков за служебен министър на младежта и спорта

Вижте подробности

В Белград: Карамаринов се срещна с президента на Сърбия

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки