Салах с първа пълноценна тренировка преди Мондиал 2018

Нападателят на Ливърпул се възстанови от травма, благодари на Клоп и вече се готви с националния отбор на Египет

Салах с първа пълноценна тренировка преди Мондиал 2018

Нападателят на Египет Мохамед Салах за първи път днес тренира наравно с останалите си съотборници, завръщайки се след травмата в рамото, получена на финала в Шампионската лига, съобщава агенция Франс прес.

По време на самото Световно първенство по футбол Египет ще бъде на лагер в Грозни, където отборът пристигна още в неделя. Вчера Салах за първи път излезе на терена и работеше по индивидуална програма, но днес вече се включи пълноценно в заниманията.

Салах получи травма на рамото в сблъсък със Серхио Рамос от „Реал“ (Мадрид) в началните минути на финала в Шампионскатна лига, който се игра на 26 май в Киев. Както по-рано съобщи египетската футболна асоциация, рехабилитацията на нападателя върви добре и срокът на възстановяването му няма да превиши три седмици, така че участието му на Мондиал 2018 не е под въпрос.

Първоначално се смяташе, че Салах ще се появи през второто полувреме на мача с Уругвай и ще запише пълни 90 минути в мача с Русия. На 15 юни египтяните излизат срещу урусите в Екатеринбург, а на 19-и юни в Санкт Петербург те се изправят срещу домакините от Русия. На 25-и юни във Волгоград е третата им среща в група А срещу Саудитска Арабия.

"Сега се чувствам много по-добре. И се надявам, че ще играя от първия мач. Но дали ще се случи, дали ще започна като титуляр, зависи как ще се чувствам в дните и часовете преди срещата", каза с усмивка пред огромна тълпа от журналисти самият Салах.

Той премина в Ливърпул миналото лято от Рома и проведе невероятен дебютен сезон на Острова.

25-годишният Салах вкара 44 гола във всички съревнования, 32 от тях в Премиършип, което стана нов рекорд в дивизията. Бившият играч на Челси е уверен, че този негов успех се дължи на Клоп, който е повярвал в него и му е помогнал да намери своята най-добра игра.

"Стилът ни на игра помага много. Клоп често иска аз винаги да бъда в епицентъра на събитията и да съм колкото може по-близо до вратата на съперника. Той знае как да извлече максимална полза от своите атакуващи играчи. Просто погледнете колко гола сме вкарали в Премиършип и Шампионската лига. От първия ден Клоп ме счита за свой приятел. Ние сме близки, въпреки че той е бос, а аз играч. Многото ми приятели в отбора и тяхното желание да ми помагат да бележа също е важен фактор за успеха ми. Освен това се трудя упорито всеки ден с желанието да ставам по-добър. Този сезон наистина нанизахме много голове. Не сме егоисти и се стараем да си помагаме взаимно. Харесва ни да играем заедно, а извън пределите на терена сме приятели", отбеляза Салах.

Суперкласико: Бока обърна Ривър до 3:2 (ВИДЕО)

Лудо дерби, VAR и пълен стадион в четвъртфинал за Купата

В САЩ: Меси с 2 гола и асистенция, Интер бие с 3:1 (ВИДЕО)

Лео вече има 9 попадения и 5 финални паса в 9 мача

Меси вкара два и подаде за трети при пробеда на Интер Маями

Аржентинецът отново блести

Решено: ФИФА създава десетки нови комисии

Планът е те да станат 35, в момента са 7

Ясни са всички участници на Световното клубно първенство

РБ Залцбург изненадващо влезе в отбрания лист

Ал Хилал най-накрая загуби след 34 поредни победи (ВИДЕО)

Те загубиха с 2:4 от Ал Аинв първия полуфинален мач в азиатската Шампионска лига

На 58 години: Ромарио се върна във футбола

За да играе със сина си в клуба, чийто президент е

Отиде си световен шампион с Германия

Вижте кой е той

Меси и Суарес носят победа на Интер Маями (ВИДЕО)

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки