ИЗВЪНРЕДНО: Вижте кога се завръща в игра Каранга

Новините за здравословното състояние на бразилеца са повече от оптимистични

ИЗВЪНРЕДНО: Вижте кога се завръща в игра Каранга

Звездата на ЦСКА Фернандо Каранга ще се завърне в игра след две седмици. Неговото възстановяване от контузия­та в коляното протича доста бързо и бразилецът вече е в значително по-добро състоя­ние. Часове след като пристиг­на в България, Каранга премина медицински прегледи. Те са по­казали обнадеждаващи резул­тати. От лагера на ЦСКА в Те­тевен обаче уточниха, че гол­майсторът ще се подготвя по индивидуална програма в след­ващите 10 дни - най-вероятно до 23 юни, когато е първата контрола на армейците в Австрия срещу японския Нагазаки. След това Каранга ще стартира пълноценни трени­ровки с отбора. Прогнозите са, че той ще пропусне и вто­рия спаринг - с Уфа, но ще е на линия за престижния двубой с осминафиналиста в Шампионс­ката лига Шахтьор Донецк. Мачът с украинците е на 30 юни (събота) и тогава се очак­ва Каранга да се завърне в игра. А до срещите за Лига Европа на 12 и 19 юли бразилецът вече ще е в задоволителна форма. Самият Каранга се похвали в социалните мрежи, че трени­ра с отбора в Тетевен. "Благо­даря ти, Господи, вече съм го­тов на 85% и скоро ще се завърна", написа нападателят в Instagram.

Вчера в официалния сайт на ЦСКА публикуваха редица сним­ки от заниманието. Тренировки­те при Нестор Ел Маестро са доста по-дълги, отколкото тези при Стамен Белчев и Христо Янев - близо 2 часа. За първи път вчера, откакто е в подбалканския град, отборът не тренира двуразово. Черве­ните имаха сутрешно занима­ние, а следобедът бе почивен.

"Играчите са смазани от умо­ра. Тренировките са много се­риозни, но очакваме да са и съ­що толкова ползотворни", ко­ментираха от щаба пред "Те­ма Спорт". Малко след 12:00 ча­са в Тетевен заваля и проливен дъжд, така че почивката на иг­рачите премина изцяло в хо­тел "Олимп".

В същото време от ЦСКА обявиха, че единственият кон­тузен в състава остава Станислав Манолев, който претърпя операция на коляно­то преди месец. Той пропуска лагерите в Тетевен и Австрия и ще започне подготовка с от­бора след завръщането от ал­пийската страна. На първо време обаче Манолев ще се готви на облекчен режим. Доп­реди няколко дни той се прид­вижваше с патерици, а се очак­ва да пътува и до Щутгарт за възстановителни процедури.

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки