Три медала за България от световното по борба в Русия

Страната ни на 7-ма позиция в отборното класиране

Три медала за България от световното по борба в Русия
1 сребърен и 2 бронзови медала спечелиха националите ни по борба на Световното първенство за спортисти с увреден слух, което продължава в град Владимир, Русия.
 
След изиграването на срещите в класическия стил, страната ни е на 7 –мо място в класацията по отличия от началото на шампионата.
 
Уникален малшанс за Иван Стоилов при мъжете в категория до 72 килограма, който победи в четири поредни срещи и на финала водеше с 2:0 точки, когато стара травма в коляното му попречи да задържи преднината и да стане Световен шампион. Стоилов се бореше с Мохамед Акдениз ( Турция) и всичко вървеше отлично за него до средата на схватката, когато при опита си да направи хвърляне през гръб със захващане на ръката /раменно/, извика силно и се наложи да влезе лекар на тепиха.
 
Нашето момче стисна зъби, но турчина се възползва максимално от създалата се ситуация и успя набързо да обърне срещата до 5:2 и да триумфира със златния медал. Веднага след финала Акдениз вдигна ръката на Стоилов, за да покаже респекта си от борбата на българина, който продължи до края, въпреки болката в коляното.
 
Още в първия ден в кат. 55 килограма Панайот Димитров тушира трима съперници , но на ½-финал беше спрян от Разван Абдулрахманов (Русия) с 4:1 точки. В спора за бронза Панайотов надигра с 3:1 Мехмет Сакър (Турция) и се качи на третото място за награждаване.
 
Малко по –късно неговия брат Дилян също се справи чудесно по пътя към полуфиналите и той с три победи, но турчина Мехмед Йогут го победи с 1:4 точки и го прати в битката за 3-5 място. Там Дилян се наложи с 4:0 над Айбек Риспеков (Казахстан) и завърши надпреварата при класиците с бронзов медал. 
 
В категория до 77 кг Христо Кличуров загуби с 2:0 точки на ¼ финал от Дайлет Йелибаев (Казахстан), при 82 кг Христо Павлов не успя да победи на 1/8-финал Абузар Хафшаяни (Иран) – 3:7 точки. Ангел Ценов (87 кг) беше „изтеглен” на репешаж за бронза, но загуби накрая от Мейсам Гейдандесхфори (Иран) с 7:3 и остана 4-ти в крайното класиране. При най-тежките до 130 килограма Павлин Христов отпадна от Милас Шонку (Казахстан) с 4:3 точки. 
 
Националите ни са водени от старши треньора Денислав Чамишки и неговия помощник Светослав Миленков. 
 
Днес е почивен ден на Световното първенство, а утре ( събота) започват срещите в свободния стил. Всичките ни седем борци ще вземат участие отново в същите категории. 

 

Шансът за нова олимпийска квота в гребането още е жив

Кристиан Василев на финал на квалификацията в Унгария

Хиляди полицаи пазят олимпийския огън

Вижте подробности

Боряна Калейн е втора в многобоя след първия ден на СК в Ташкент (ВИДЕО)

Никол Тодорова заема 17-а позиция

Спортното министерство не дава стадионите "Септември" и "Юнак" на Столична община

Вижте официалната позиция на ММС

Нейков и Ангелова гонят финали през репешажи на ЕП по гребане

По-рано днес Кристиан Василев си осигури място в полуфиналите на скиф

Първият в България VIP Bell Link GRAND бе спечелен на сайта на WINBET

Късметлията спечели над 210 хиляди лева

Българин в преследване на олимпийска квота в гребането

Вижте подробности

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

Белослава Кръстева на половин точка от върха на Европейското по шахмат

Днешният ден се оказа успешен и за повечето от останалите българки

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки