Защитник хвърли цял Уругвай в еуфория с гол в 90-та минута (ВИДЕО)

Египет остана на крачка от изненадата, Мохамед Салах не игра

Защитник хвърли цял Уругвай в еуфория с гол в 90-та минута (ВИДЕО)

Уругвай победи Египет с 1:0 в мач от група „А“ на Мондиал 2018. Единственото попадение в срещата бе дело на Хосе Мария Хименес в 90-ата минута с глава. „Урусите“ бяха далеч по-добрият отбор, но Суарес и Кавани се отличиха с няколко пропуска.

За „фараоните“ Мохамед Салах остана резерва, след като все още не е напълно възстановен.

Двубоят започна с равностойна игра, макар че Уругвай се опитваше да бъде по-активен, да владее повече топката и да пресира своя съперник дълбоко в неговата половина. Кавани отправи първия точен удар в осмата минута, когато стреля от границата на наказателното поле, но без особена сила, така че стражът на Египет улови без проблеми.

Четири минути след това Хасан-Трезеге отправи и първия точен удар в актива на "фараоните". И този изстрел обаче бе слаб и се оказа лесна плячка за Муслера.

В 23-ата минута Уругвай създаде последователно две страхотни възможности. Първо Кавани нанесе силен удар от 22 метра, след който топката се насочи към левия ъгъл на вратата на Ел Шенави. В последния момент обаче бранител подложи главата си и изчисти в корнер. След центрирането от него Годин отклони с глава към далечната греда, където Суарес засече от няколко метра, но като по чудо звездата на Барселона прати топката на сантиметри встрани от гредата.

До края на първата част нямаше други интересни моменти, като планът на Египет очевидно успя и "фараоните" се оттеглиха на почивка без да допуснат гол, очаквайки появата на Салах през втората част.

 

В самото начало на второто полувреме Суарес пропусна втора чиста ситуация. Този път той получи добро извеждащо подаване от Кавани. Нападателят се справи с Хегази, който не се намеси добре и остана очи в очи с Шенави, но стреля в крака на вратаря и отново не успя да се разпише.

20 минути преди края Кавани финтира двама бранители с наказателното поле на Египет, след което стреля силно, но топката срещна ръцете на неговия съотборник Касерес и реферът отсъди фаул.

В 73-ата Суарес пропиля трета стопроцентова възможност. Бившият голмайстор на Ливърпул отново получи страхотно извеждащо подаване от Кавани, след което излезе сам срещу Ел Шенави. Този път Суарес опита да мине покрай вратаря, който протегна ръка и прибра топката от краката на съперника. 

В 84-ата минута Суарес свали с глава към Кавани, който нанесе страхотен удар от въздуха от границата на наказателното поле, но Ел Шенави отново се намеси блестящо и спаси и тази ситуация.

В 87-ата минута Кавани удари греда от пряк свободен удар. В 89-ата минута след центриране в наказателното поле Хосе Хименес се разписа с глава и донесе успеха на южноамериканците.

Субашич спаси Вида от сериозен инцидент

Защитникът за малко да се уреди с контузия по време на празненствата

Бивш френски национал: Оставка за Дешан, отборът ни играе грозно!

Това заяви Хатем Бен Арфа

Алекси Желязков: Очаквах Хърватия да бъде в Топ 4

Отборите с по 1-2 топ-звезди вече няма как да успяват, допълни спецът

ФИФА определи приятните изненади на Мондиал 2018

В класацията попада полузащитникът на Русия Денис Черишев

Париж осъмна с метростанция "Дешанз-Елизе Клемансо"

Столичната служба по транспорта временно преименува шест метростанции в чест на "петлите" и треньора им Дидие Дешан

Наградиха французите с ордени за титлата (ВИДЕО+СНИМКИ)

500 000 празнуваха с героите в Париж

Осъдиха първата от Pussy Riot за изцепката на "Лужники"

Тя и останалите трима се бяха преоблекли като полицаи и успяха да залъжат стюардите

Луда нощ в Париж, светлата и тъмната страна на една победа (СНИМКИ)

Вижте как празнуват във френската столица през погледа на една българка

Мбапе каза къде ще играе

Да имаш качества не е достатъчно. Вярата е над всичко, каза талантът

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки