Битка за живот в Групата на смъртта

Нигерия е най-голямата заплаха, а не Аржентина, категоричен е нападател на Хърватска

Битка за живот в Групата на смъртта
Скритият фаворит на Мондиал 2018 Хърватска ще се изправи срещу вдъхновена Нигерия в първата среща на двата отбора в Група D.

Това е един двубой, който може да остави един от тимовете да се бори за живота си на турнира в Русия.

На всяко световно първенство има една група, която е подпечатана със зловещия етикет "на смъртта", а това наименование най-много приляга на D, където се намират още Аржентина на Меси и изненадата Исландия.

Най-младият отбор на турнира (б.р.- в деня на мача средната възраст на Нигерия ще бъде 25 години и 336 дни) ще трябва да порасне бързо. 

В състава на Нигерия има 18 футболисти, които ще дебютират на най-големия международен форум. Само петима са вкусили от удоволствието - Микел, Муса, Моузес, Онази и Омеруо. 

Суперорлите ще се опитат да забравят слабата си форма и спорове днес в Калининград.

Възпитаниците на Гернат Рор влизат в Мондиала с 4 поредни срещи, в които не съумяха да спечелят, а и имаше скандал със селекционера, който обвини нигерийските журналисти в неетично поведение и разпространяване на невярна информация.

Африканците са най-ниско класираният тим в ранглистата на ФИФА (48) в групата, но те имат способността да надскочат себе си, когато най-много си заслужава. Така бе и преди 4 години, когато Нигерия стигна до осминафинал в Бразилия.

"Харесвам тази група. Бъдете сигурни, че ще сме готови за хърватите", заяви Гернат Рор.

От другата страна са балканците, които имат изключително качествен състав, но често не отговарят на очакванията. Талантът така и не се оказа достатъчен за шахматистите, за да преминат груповата си фаза от 1998-а насам.

Тогава те дебютираха във Франция и завършиха трети. Хърватска обаче пристига с изобилие от талант и опит, което ги превръща в опасен за всеки отбор на турнира.

"Най-голямата заплаха в групата? Нигерия, без съмнение. Това ще бъде първият ни двубой и ще е ключов за достигане до елиминациите. Този мач ще отвори или затвори вратата ни към осминафиналите. Затова трябва да сме пределно мотивирани и концентрирани. Няма нужда да говорим за Аржентина, всички знаем, че имат страхотни футболисти", заяви нападателят на шахматистите Никола Крамарич, цитиран от "Тема спорт".

В тима на Златко Далич са носителите на Шампионската лига от Реал (Мадрид) Лука Модрич и Ковачич, звездата на Барселона Ракитич, дуото на Интер Перишич и Брозович, както и таранът на Ювентус Манджукич. "Ще дадем всичко от себе си до последната ни секунда в турнира. Очакваме страхотни резултати в Русия", категоричен е Ракитич.

Хърватска спечели едва един от последните си 7 мача на световни първенства (2 загуби и 4 равенства), но любопитното е, че тя е точно срещу африкански тим - 4:0 срещу Камерун на Мондиал 2014.

Двата отбора никога не са се срещали досега, но Нигерия ще се надява техният символ - орелът, да им донесе късмет. Именно тази птица е символ и на града, в който са настанени африканците - Есентуки. 

"Има толкова много положителни знаци, връзката ни с Русия е изключително силна. Калининград е бивш германски град, символът на Есентуки е орелът, както и на отборите, в които съм работил - Ница и Айнтрахт Франфкурт", усмихва се Гернат Рор.

Днес в 22:00 часа в Калининград два отбора ще водят битка на живот и смърт в името на нещо, за което винаги са мечтали - пробив на световното първенство.
Карлос Тевес приет по спешност в болница

Треньорът на Индепендиенте рязко се е почувствал зле

Суперкласико: Бока обърна Ривър до 3:2 (ВИДЕО)

Лудо дерби, VAR и пълен стадион в четвъртфинал за Купата

В САЩ: Меси с 2 гола и асистенция, Интер бие с 3:1 (ВИДЕО)

Лео вече има 9 попадения и 5 финални паса в 9 мача

Меси вкара два и подаде за трети при пробеда на Интер Маями

Аржентинецът отново блести

Решено: ФИФА създава десетки нови комисии

Планът е те да станат 35, в момента са 7

Ясни са всички участници на Световното клубно първенство

РБ Залцбург изненадващо влезе в отбрания лист

Ал Хилал най-накрая загуби след 34 поредни победи (ВИДЕО)

Те загубиха с 2:4 от Ал Аинв първия полуфинален мач в азиатската Шампионска лига

На 58 години: Ромарио се върна във футбола

За да играе със сина си в клуба, чийто президент е

Отиде си световен шампион с Германия

Вижте кой е той

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки