Дания показа неубедителна игра, но успя да излъже Перу (ВИДЕО+СНИМКИ)

Страхотен Шмайхел помогна на "червения динамит", "инките" изпуснаха дузпа

Дания показа неубедителна игра, но успя да излъже Перу (ВИДЕО+СНИМКИ)

Дания стигна до минимална победа с 1:0 над Перу в мач от Група С на Световното в Русия. „Инките” показаха голямо желание да стигнат до трите точки, но точността убягваше на футболистите на Рикардо Гарека, а и вратарят на Дания – Каспер Шмайхел, показа класата си неведнъж през мача. В края на първото полувреме реферът Бакари Гасама отсъди дузпа за Перу, след консултация с видеоповторение, но Куева стреля високо над вратата. Единственият гол в мача падна в 59-ата минута след асистенция на Ериксен и попадение на Поулсен. Така след първите двубои в групата Франция и Дания имат по три точки, за сметка на Перу и Австралия, които инкасираха загуби.




В началото на мача Перу показа повече острота в атака и след първия четвърт час записа два удара на сметката си, но без да успее да открие резултата. Първо Йотун би в обсега на Шмайхел, а в 12-ата Карийо пробва диагонален удар с левия крак, който обаче бе париран от стража на „червения динамит”.



Дания инкасира първи удар към противниковата врата едва в 27-ата минута, когато Дилейни прати кълбото високо над напречната греда.

В 36-ата минута Вилиам Квист получи контузия и бе принудително заменен, като на негово място влезе Ласе Шьоне.

Три по-късно Ериксен пробва директен обстрел от фаул, но право в стената. Топката рикошира към Шьоне, който отправи първи точен удар за Дания, право обаче във вратаря.



В 44-ата минута дойде мига за „инките”. Поулсен закачи крака на Куева в наказателното поле и футболистът на Перу се строполи в пеналта. Последва консултация на рефера Гасана със системата за видеоповторения и отсъди дузпа за Перу. Последва обаче изключително неточен удар на Куева от бялата точка, опропастявайки най-доброто положение за своя тим в мача.

Първата възможност за гол през втората част бе на сметката на Перу, но Куева, Флорес и Карийо не успяха да се възползват от разбъркване в отбраната на Дания и последователно пропуснаха да нанесат удар към вратата.



Три по късно Дания излезе напред в резултата. В 59-ата Ериксен бе оставен да напредне в половината на Перу и с техничен пас изведе Поулсен на чиста позиция, а последният не сгреши, оставайки сам срещу Галесе.



Последният половин час мина при почти пълна доминация на Перу, но късметът и добрите изяви на Шмайхел попречиха на „инките” да стигнат до изравняване.

Шмайхел отрази опасен удар на Флорес, а при удар с глава на капитана Родригес, Фарфан не успя да стигне до топката и да направи добавка от малка дистанция.

Влезлият като резерва Гереро раздвижи играта на Перу, а в 79-ата можеше да вкара красив гол – с гръб към вратата нанесе удар с петичка, изненадвайки Шмайхел, но кълбото се търколи на сантиметри от страничния стълб.



Стражът на „червения динамит” съвсем отчая нападението на Перу, след като успя да спаси удар на Фарфан от 10-ина метра.



Дания задържа аванса си и се поздрави с победа на старта в Група С на Мондиал 2018.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки