Константинов: Разговорът от тази сутрин имаше резултат

"Надявам да запазим тази емоция и срещу Бразилия"

Константинов: Разговорът от тази сутрин имаше резултат

Разговорът от тази сутрин имаше резултат, обяви селекционерът на волейболните национали Пламен Константинов след успеха срещу Канада с 3:0 във Варна.

 

“Видяхте, че излязоха със съвсем друг емоционален заряд да играят. Преодоляха това, което им тежеше, най-вече на домашните мачове - не само очакванията, а и липсите в отбора, като че ли също им натежава. Може би им липсва малко повече увереност, да повярват, че и в този си състав могат да играят добър волейбол. Не казвам, че ще сме конкурентни на първите отбори, но ще сме близко. И днес го показаха срещу един отбор, който е в постоянен възход последните две години. Това е важна психологически победа за отбора, да повярва в силите, но и за хората - да повярват и те малко в отбора, защото като че ли беше се позагубила”, заяви Константинов.
 
“Едно от нещата, които си говорихме сутринта е, че аз виждам в желание в тренировките, но не се получаваше, най-вече на домашните мачове, може би с изключение на този със Сърбия. До този момент не можехме да прескочим тази психологическа бариера. Това е големия плюс днес и се надявам да запазим тази емоция и срещу Бразилия. Разбира се, Бразилия е супер отбор, но си мисля, че точно с отборен дух и отборна игра и организация, можем", продължи специалистът. 
 
"Днес имаше добра организация на игра и спазване на тактическите указания и това даде резултат. Казах им: "Момчета, ако сега скачате 50 см, в края на лятото няма да скачате метър", там не можем да търсим резерви. И когато липсват някои от изявените ни състезатели, трябва да се компенсира с желание, с тактическа дисциплина и организация на игра. Когато един отбор има добра организация на игра, той винаги е тежък противник, независимо дали ще печели медали. Това е нещото, в което те трябва повечко да повярват, там имаме резерви. А другото е физическото ни състояние. След една почивка и подготовка, някои състезатели могат да бъдат в по-добро състояние и това също ще добави. И така ще можем поне да се доближим до големите”, добави селекционерът.
Българин след лекторите на уебинарна серия на CEV

Вижте подробности

Нефтохимик 2010 се класира за 1/2-финалите във волейболното първенство

Шампионите надвиха с 3:1 Берое

Любо Ганев: Целта за националния отбор е Ел Ей 2028

"Всеки гейм е важен", заяви президентът на БФВ

Волейболисти представят гордостите на Левски

Вижте подробности

Волейболът прие бюджета си за 2024 г.

Вижте подробности

ЦСКА е първият полуфиналист във волейболното първенство

"Червените" чакат победителя от Дея спорт и Черно море

Черно море се спаси от елиминация в НВЛ

Варненци ще играят решителен трети плейоф с Дея спорт

ОФИЦИАЛНО: Италия е последният домакин на Евро 2026

България, Румъния и Финалндия са останалите страни, които ще приемат шампионата

Страхотен Алекс Николов остави Лубе в битката за титлата в Италия (ВИДЕО)

Българинът бе избран за MVP

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки