Джокович изхвърли Гришо от Куинс (ВИДЕО И СНИМКИ)

Българинът се пречупи още в първия сет, Шевченко на трибуните за мача

Джокович изхвърли Гришо от Куинс (ВИДЕО И СНИМКИ)
Бившият №1 в света на тениса Новак Джокович записа бърза 7-ма победа в кариерата си над Григор Димитров.
 
Сърбинът прегази набързо балканския си съперник в мач от втория кръг на турнира в Куинс след 6:4, 6:1 след едва 67 мин. игра.
 
В странен двубой, лишен от емоции, Ноле бе по-стабилният на корта, като постепенно изчисти играта си от грешки. От другата страна на мрежата обаче Димитров правеше все повече пропуски с напредването на срещата.
 
Той не издържа в края на първия сет и даде предимство на съперника си да поведе в резултата с 0:1. След това постепенно загуби увереност и може би желание за игра, което съвсем влоши нещата за него и той успя да вземе само 1 гейм във втората част. 
 
Двубоят започна спокойно със сервис на Ноле, като играта от двете страни на мрежата бе равностойна. И двамата опоненти имаха и добри изяви, и доста грешни решения. В тези първи минути сервисът на Димитров бе на приливи и отливи, но и сърбинът не показваше кой знае какво ниво. Така резултатът се движеше на равно до 4:4, като двамата съперници взимаха подаванията си почти без проблеми.
 
За съжаление българинът се пропука в най-неподходящия момент – на свой сервис при 4:5 за Джокович. Хасковлията първо допусна сърбинът да поведе с 40:0 след свои непредизвикани грешки, преди бавно да започна да намалява разликата. При 30:40 обаче направи двойна грешка и сдаде сета на съперника си – 4:6.
 
 
В началото на втората част не изглеждаше Гришо да е загубил много увереност, но въпреки това той трудно взе подаването си за 1:1 след адвантаж. За съжаление Димитров започна все повече да греши и от сервис, и при разиграванията и така следващите 4 гейма отидоха на сметката на Новак. Той поведе с 2:1 след бърз сервис гейм, а след това хасковлията буквално му подари своя.
 
Григор допусна две двойни грешки, след които резултатът набъбна до 15:40 и накрая се предаде след непредизвикана грешка при разиграването. За 1:3. Последва нов бърз гейм за Джокович и отново проблеми за българина в неговото подаване, което отново отиде на сметката на съперника му.
 
 
Последният 7-ми гейм бе най-оспорваният в целия мач, като Димитров се бори като за последно. Той успя на 3 пъти да отрази мач бол на Джокера, но при 4-ия си опит сърбинът се справи, след топка в аут на Гришо.
 
Любопитното в мача пък бе присъствието на наставника на Украйна Андрий Шевченко на трибуните на Централния корт в Лондон. Треньорът загърби Мондиал 2018, давайки предпочитанията си на тенис битката в Куинс между Григор Димитров и носителя на 12 титли от Големия шлем Новак Джокович.
 
Така Шева се лиши от възможността да проследи мача между Франция и Перу в Русия, който се играе по същото време, за да се наслади на тениса.
 
 
 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки