Сабалета: Не мога да повярвам, че Сампаоли е взел Агуеро

Боли ме заради Меси, ще бъде трудно да се измъкнем, добави аржентинецът

Сабалета: Не мога да повярвам, че Сампаоли е взел Агуеро
Бившият защитник на Аржентина Пабло Сабалета бе съкрушен от тежката загуба на “Гаучосите” с 0:3 от Хърватия.
 
Това поражение може да се окаже фатално за тима в битката за достигане до 1/8-финал.
 
Десният бранител е на мнение, че подобен провал, ще накара Лионел Меси окончателно да се откаже от националния отбор.
 
В Туитър Сабалета разкритикува остро селекционера Хорхе Сампаоли:
 
„Не мога да повярвам, че Сампаоли е взел Агуеро. Играе с двама нападатели, имахме нужда от повече хора в отбора. Това е наистина разочароващо. Аржентина беше толкова бедна, не очаквах това. Ще бъде трудно да се измъкнем”.
 
“Боли ме заради Меси. Това бе последният му шанс да спечели нещо с Аржентина. Затова няма да се изненадам, ако той се откаже от националния отбор след световното. Той ще бъде разочарован, а до следващия Мондиал в Катар има цели четири години”, допълни по-късно Сабалета.
 
Той говори и за самия мач, като заяви, че всички в Аржентина ще са бесни след това представяне на отбора.
 
“Хората в Аржентина са бесни в момента. Очакванията към тези играчи бяха много по-високи. Те бяха близо до титлата в Бразилия, след това на два пъти бяха близо до спечелването на Копа Америка. Хората чакаха с нетърпение това световно първенство и няма да приемат с лека ръка подобно представяне.
 
Треньорът трябва да събере играчите и да проведе сериозен разговор за случилото се. Не бях виждал подобно представяне от Аржентина. Липсваше дух и това е странно.
 
През второто полувреме не бяхме на нужното ниво. Мисля, че след грешката на Кабайеро, за играчите бе трудно да се съвземат психически. Всички футболисти се състезават за големи отбори и трябваше да се представят много, много по-добре”, заяви Сабалета.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки