Мексико докосва 1/8-финалите след победа над Корея (ВИДЕО+СНИМКИ)

Хавиер Ернандес вкара своя гол №50 за националния отбор

Мексико докосва 1/8-финалите след победа над Корея (ВИДЕО+СНИМКИ)
Мексико спечели с 2:1 срещу Южна Корея в мач от Група F на Мондиал 2018. Футболистите на селекционера Хуан Карлос Осорио вече имат 6 точки от два мача и само чудо може да ги лиши от участие на 1/8-финалите. За да се стигне до там Германия трябва да победи Швеция и Корея, както и скандинавците да надвият мексиканците. Тогава Мексико, Швеция и Бундестима ще имат по 6 точки и първите два отбора в класирането ще бъдат определени според головата си разлика.
 
 
Точни за "ацтеките" в мача с Корея бяха Карлос Вела и Хавиер Ернандес-Чичарито. от състава на съперника им се разписа Хюн-Мин Сон.
Ернандес пропусна първата добра възможност в 12-ата минута. Нападателят засече центриране в близост до точката за изпълнение на дузпа, но ударът му с глава мина встрани от лявата греда. 
 
 
В 24-ата минута мексиканците получиха дузпа. Хюн-Су Джан игра с ръка и съдията Милорад Мажич посочи бялата точка. Зад топката застана Карлос Вела и не сбърка - 1:0.
 
 
 
Малко след това изстрел на Мигел Лаюн от границата на пеналта беше изваден умело от вратарят на корейците Хьон-У Чо.
 
В 39-ата минута Хьон-Мин Сон проби опасно в наказателното поле, но Гилермо Очоя демонстрира високата си класа.
 
 
Лосано шутира силно към вратата в края на полувремето. Топката обаче профуча над напречната греда. 
 
В 52-ата минута Сон-Мин Мун шутира към вратата, но ударът му беше блокиран от защитник. Последва диагонален шут на капитана Ки, но Очоа отново беше на мястото си и улови без проблеми.
 
 
Мексиканците стигнаха до второ попадение в 66-ата минута Лосано към Чичарито, който хладнокръвно оплете топката в мрежата. Това беше попадение №50 за нападателя с екипа на Мексико.
 
 
В 70-ата минута Хи-Чан Хуан не успя да преодолее вратаря на съперника Хьон-Мин Сон пробва късмета си с удар от дистанция две минути преди края. Топката обаче прелетя високо над напречната греда.
 
В добавеното време Хюн-Мин Сон се разписа с хубав изстрел от далечно разстояние.
 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ЮЖНА КОРЕЯ: Чо, Лий Йон, Ким Мин Воо, Джу, Ян, Ким Йън Гвон, Ки, Лий Сун, Мун, Сон, Хван;
Селекционер Шин Тае Йон
 
МЕКСИКО: Очоа, Салседо, Морено, Алварес, Гаярдо, Лаюн, Ерера, Гуардадо, Лосано, Вела, Ернандес;
Селекционер Хуан Карлос Осорио
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки