Слаба България с трудна победа над последния в Лигата на нациите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Пенчев и Братоев най-резултатни за успеха над Южна Корея

Слаба България с трудна победа над последния в Лигата на нациите (ВИДЕО+СНИМКИ)
В не особено интересен двубой, лишен от емоции и настроение, България се наложи над последния в класирането на волейболната Лига на нациите Корея.
 
Двубоят бе последен от турнира в Техеран, а нашите спечелиха с 3:2 (19:25, 25:22, 25:18, 22:25, 15:12). Този път тимът ни започна с титулярния си състав от последните седмици. За разлика от вчера, на игрището днес излязоха Валентин Братоев, Розалин Пенчев, Николай Учиков, Светослав Гоцев и Георги Сеганов.
 
И те обаче не се справяха по-добре и по-ефективно от младите си наследници вчера и допуснаха азиатците да поведат в мача, падайки в първия гейм след прекалено много грешки на сервис и в атака. След това те стабилизираха играта си до известна степен, а опонентите увеличиха своя брак, което доведе до крайния успех и шестата победа на България в Лигата.
 
Равностойно начало беляза старта на двубоя. Играта вървеше точка за точка, като волейболистите ни допускаха достатъчно грешки, за да държат съперниците ни близо. Така азиатците се оттеглиха на първата техническа почивка с точка преднина – 8:7, а до 10:8 шест от точките на опонентите ни бяха заради сбъркан начален удар или грешки в атака от нашите национали.
 
 
За съжаление и след това грешките в тима ни продължаваха да се трупат и закономерно се стигна до резултат 13:16 за Корея при втората регламентирана почивка. Нещата останаха същите до края на гейма и азиатците дори увеличиха преднината си на 4 т., преди българите да съкратят изоставането си при 18:20. За съжаление нашите успяха да запишат само още една точка до края на гейма и той бе заслужено спечелен от последния в класирането в Лигата на нациите с 25:19. 
 
Втория гейм не започна по-различно от първия и играта вървеше точка за точка, като двата тима стигнаха до техническото прекъсване при същия резултат – 7:8 за Корея. Българите обаче успяха да излязат с точка преднина за 9:8, а малко по-късно за пръв път дръпнаха и с две точки на напред – 14:12.
 
Не малка заслуга за това имаха и азиатците, които започнаха да грешат почти колкото нашите волейболисти и така се стигна до 3 т. аванс за България на втората почивка – 16:13. Момчетата на Пламен Константинов запазиха същото темпо на игра от последните минути, като подобриха блокадата си и това неминуемо даде резултат – те увеличиха аванса си на 19:15 и 20:16. Азиатците стопиха малко от тази преднина при 22:20, но националите ни не допуснаха обрат и изравниха геймовете след 25:22. 
 
 
Стартът на третата част не изневери на традицията от първите две, но разликата дойде малко преди техническото прекъсване, след като лъвовете дръпнаха с 2 т. – 8:6. Гардът на корейците определено продължи да пада и те все по-малко успяваха да опонират на съперниците си. Така резултатът набъбна до 5 т. в наша полза при 15:10, а техническото прекъсване дойде при 16:12.
 
До края на гейма корейците така и не успяха да намерят верния път и да се върнат в мача, продължавайки с грешките, а това позволи на българите да поведат в мача след 25:18 и 2:1 гейма.
 
 
Отново равностойно начало на частта, но преди техническото прекъсване 3 грешки на българите позволиха на съперниците да се оттеглят с 2 т. преднина – 6:8. Националите ни постепенно успяха да обърнат играта и да поведат с две точки при 13:11, но преди второто прекъсване отново загубиха концентрация и съперниците ни се възползваха по-най-добрия начин за точка преднина – 15:16. Обратът даде импулс на азиатците и те заиграха доста по-организирано за разлика от българите, които се върнаха към множеството грешки. Така те позволиха на съперника да изравни геймовете на 2:2 след 22:25.
 
Тайбрека не тръгна никак добре за тима ни и те изоставаха с 2 т., но след това направиха 6 последователни за 6:2. Това даде нужното успокоение и при техническото прекъсване нашите бяха с 4 т. напред 8:4. Националите намалиха до минимум грешките и това ги държеше със солиден аванс напред в резултата.
 
 
 
Последва обаче лек спад в играта на нашите и корейците записаха две последователни точки, с което се приближиха на 2 т. до нашите – 11:9 и 13:11. Българите не позволиха да се стигне до пълен обрат, въпреки някои необясними грешки на сервис – на Учиков и Розалин Пенчев, но те успяха да затворят частта и мача след 15:12 и 3:2 гейма.
 
Най-резултатни за тима ни бяха Розалин Пенчев и Валентин Братоев, които завършиха с по 21 т. 12 т. пък добави Светослав Гоцев. За Корея Джае Дук Сео и Сунг Мин Моон записаха по 15.
 

Това бе последния двубой от тази фаза на Лигата на нациите, като с шестия си успех тимът ни ще изпревари отбора на Япония в крайното класиране и ще се нареди на 11-ата позиция. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки