Очоа: Искаме да останем до последния ден на Мондиала

"Знаем, че ни устройва и равенството, за да си осигурим първото място, но ние ще играем за победа"

Очоа: Искаме да останем до последния ден на Мондиала

Вратарят на Мексико Гийермо Очоа заяви, че целта на отбора е да остане до последния ден на Мондиала в Русия.

 
 
„Няма да е лесно, но ние трябва да продължим да вярваме и да се борим“, коментира той.
 
„Не правим сметки. Трябва да се класираме като първи отбор, но тук няма лесен съперник. Най-важно в момента е да си осигурим първото място в групата“, добави вратарят.
 
„Победата над Южна Корея бе много важна за нас, но ни предстои още един мач от изключително важно значение – срещу Швеция. Подготвяме се да спечелим следващия мач. Няма да бъде лесно, ще трябва здраво да се преборим. Последният мач ще бъде също толкова важен, колкото и първият. Знаем, че ни устройва и равенството, за да си осигурим първото място, но ние ще играем за победа от първата минута на срещата“, продължи Очоа.
 
Мексиканските футболисти са научили за успеха на Германия с 2:1 на летището в Ростов. А именно късното попадение на Тони Кроос попречи на Мексико да се нареди предсрочно във фазата на елиминациите. 
 
"Тази победа на Германия не променя абсолютно нищо за Мексико. Ситуацията си остава същата: ние трябва да се подготвим за поредния мач на високо ниво, който вече да ни класира първи в групата", смята той.
 
„Знаем, че със спечелените шест точки почти сигурно сме се класирали за осминафиналната фаза, но това не трябва да ни успокоява нито за момент. Всяка една победа на Световното първенство е от особено важно значение. Ние трябва да продължим да сме спокойни и търпеливи. На това Световно първенство всички мачове са трудни“, каза още Гийермо Очоа.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки