Класика за Уругвай и първо място в Група А за южноамериканците (ВИДЕО+СНИМКИ)

Урусите победиха с 3:0 домакина Русия, който игра с човек по-малко след 36-ата минута

Класика за Уругвай и първо място в Група А за южноамериканците (ВИДЕО+СНИМКИ)

Уругвай завърши като лидер в Група А на Мондиал 2018 след успех с 3:0 над домакина Русия. Урусите откриха резултата в 9-ата минута след отлично изпълнен пряк свободен от страна на Луис Суарес. В 23-ата южноамериканците покачиха след далечен изстрел на Лаксалт и рикошет в Черишев, който излъга Акинфеев. Ситуацията се усложни допълнително за "Сборная" в 36-ата минута, когато Смолников бе изгонен заради втори жълт картон. Крайният резултат оформи Кавани в 90-ата минута. Уругвай оглавява Група А с 9 т., докато Русия остава на второто място с 6 точки.




Срещата започна ударно, като и двата тима се хвърлиха в атака още на старта. В 9-ата минута урусите получиха шанс за откриване на резултата след отсъдено нарушение в дъгата на пеналта. Луис Суарес изпълни фаула, насочвайки топката в долния ляв ъгъл, а Акинфеев неуспешно опита да опази мрежата си суха с плонж – 1:0 за Уругвай.



„Сборная” не падна духом и в 12-ата при дълго центриране Дзюба свали с глава към Черишев, който отправи мощен удар, но право във вратаря.



В 23-ата южноамериканците нанесоха нов удар на домакините на Мондиала. След центриране от корнер топката бе отклонена към Лаксалт, той шутира към вратата, кълбото се отклони в крака на Черишев и се оплете в мрежата зад Акинфеев за втори път.



Кошмарът стана пълен за руснаците в 36-ата, когато Смолников получи втори жълт картон след нарушение срещу Лаксалт  и остави своя отбор с човек по-малко.

След почивката темпото на игра падна значително. Русия търсеше гола, но без да успее да стигне до реална опасност пред вратата на урусите.



Няколко пропуска през вторите 45 минути направи Кавани за Уругвай, а Дзюба пропусна да отбележи в 75-ата минута, стреляйки неточно с левия крак.



В последните минути Смолов направи добър пробив, но не успя да насочи добре за Дзюба, който да отбележи.



В 87-ата Де Араскаета за малко да изненада вратаря на домакините, стреляйки директно във вратата от корнер, Акинфеев обаче успя да отреагира и отклони с една ръка. В 90-ата стражът отрази и опасен удар на Родригес, избивайки в корнер. При последвалото центриране Годин отправи удар с галва, Акинфеев плонжира и спаси, но Кавани направи добавка от 2-3 метра за класическото 3:0.



Така Уругвай записа трета победа в груповата фаза, като очаква развръзката в Група В, за да види своя съперник на осминафиналите. Русия ще трябва да се справи с победителя в Група В, ако иска да продължи и на четвъртфиналната фаза на Мондиала.

И Лил на опашка за Хосе Кордоба

Френският тим следи бранителя на Левски

Ново 20! Шави си тръгва

Треньорът на Барса преговаря с Деко 75 минути

Предстоят важни преговори в новия шампион на Италия

В Интер търсят развитие след триумфа

Страхотен Десподов спаси ПАОК от срам в Гърция

Капитанът на България с перфектна асистенция в добавеното време за 1:1

Магуайър отговори на критиките: В Юнайтед винаги има натиск

„Около нас винаги ще се шуми много“, заяви защитникът

Технологията на голлинията не е рентабилна, смята шефът на Ла Лига

Хавиер Тебас коментира "призрачния гол" на Барса в „Ел Класико“

Потвърдено: Холанд аут за Брайтън

Фодън и Стоунс се завръщат, съобщи Пеп

Рангник призна, че разговаря с Байерн Мюнхен

Селекционерът на Австрия не отрече и, че може да приеме офертата на баварците

Селекционерът на Белгия влезе в битката за треньор на Милан

Доменико Тедеско може да поеме "росонерите" след края на сезона

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки