Денят на истината за Меси и Аржентина

Съдбата ни дава още един шанс, ние сме световни вицешампиони и трябва да го покажем, нареди Масчерано

Денят на истината за Меси и Аржентина
В такива случаи благодарим на съдбата, че ни дава още един последен шанс.
 
Това заяви националът на Аржентина Хавиер Масчерано в навечерието на решителния сблъсък с Нигерия в Санкт Петербург (днес от 21:00 часа).
 
Там със сигурност ще бъде напечено, след като африканците победиха Исландия с 2:0 в предишния мач и с това процентите на гаучосите да продължат напред значително се увеличиха. Албиселесте сега излиза да търси задължителни три точки срещу Нигерия, но дори те може да не се окажат достатъчни при по-убедителен успех на исландците срещу лидера Хърватска в другия мач от групата.
 
В последните дни се появиха слухове, че играчите са организирали бунт срещу селекционера Сампаоли, пробвайки да го изгонят, но президентът на Аржентинската футболна асоциация Клаудио Тапия напълно ги отрече. Той дори лично се появи на пресконференция, на която обвини медиите в разпространение на лъжи срещу отбора. 
 
До момента гаучосите се представят под всякаква критика на първенството. Тимът стартира с реми срещу дебютанта Исландия, след което падна тежко от Хърватска с 0:3. Нещата за Аржентина определено не вървят, но все пак тимът има късмет, че все още е в играта за продължаване към осминафиналите.
 
Нигерия също започна колебливо участието си на турнира в Русия, след като загуби с 0:2 от Хърватска. Във втората си среща обаче спечели срещу Исландия със същия резултат и отново върна надеждите си за класиране напред.
 
Нигерия ще се бори за победа или равенство срещу Аржентина, като при успех със сигурност се класира, а при реми ще се надява Исландия да не спечели своя двубой срещу Хърватска.
 
Аржентина и Нигерия се познават отлично. Те се изправиха един срещу друг в 4 от последните 5 Мондиала. Не се срещнаха само във Франция през 1998-а. Останалите мачове са само в груповата фаза. Интересното е, че и в четирите случая Аржентина бие - 2:1 през 1994-а в САЩ, 1:0 през 2002-а в Япония и Корея, 1:0 през 2010-а в ЮАР и 3:2 в Бразилия през 2014-а.
 
В съперничеството помежду им Нигерия има два успеха в контроли - 4:2 миналата година и 4:1 през 2011-а. Общият баланс е 5-4-1 в полза на гаучосите.

 

Карлос Тевес приет по спешност в болница

Треньорът на Индепендиенте рязко се е почувствал зле

Суперкласико: Бока обърна Ривър до 3:2 (ВИДЕО)

Лудо дерби, VAR и пълен стадион в четвъртфинал за Купата

В САЩ: Меси с 2 гола и асистенция, Интер бие с 3:1 (ВИДЕО)

Лео вече има 9 попадения и 5 финални паса в 9 мача

Меси вкара два и подаде за трети при пробеда на Интер Маями

Аржентинецът отново блести

Решено: ФИФА създава десетки нови комисии

Планът е те да станат 35, в момента са 7

Ясни са всички участници на Световното клубно първенство

РБ Залцбург изненадващо влезе в отбрания лист

Ал Хилал най-накрая загуби след 34 поредни победи (ВИДЕО)

Те загубиха с 2:4 от Ал Аинв първия полуфинален мач в азиатската Шампионска лига

На 58 години: Ромарио се върна във футбола

За да играе със сина си в клуба, чийто президент е

Отиде си световен шампион с Германия

Вижте кой е той

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки