Тунис остана само с един вратар за мача с Панама

Африканците поискаха извънредна картотека, привикаха Моез Бен Шерифа

Тунис остана само с един вратар за мача с Панама
Проблемите за националния отбор на Тунис на световното първенство нямат край. Днес стана ясно, че заради контузия на коляното за последната среща в групата срещу Панама отпада и вратарят Фарук Бен Мустафа.
 
При това положение футболната федерация на страната поиска от ФИФА и им беше разрешено да вземат още един, четвърти вратар на това световно първенство, след като още в първия двубой с Англия се контузи титулярът Муейз Асен. Травмата в рамото му няма как да бъде преодоляна, а това се отнася и за Бен Мустафа.
 
Така на вратата срещу Панама ще бъде третият избор в тима Аймен Матлути. И двата отбора са с по две загуби до момента и излизат в мач за честа си и за първи точки. Срещата е утре от 21.00 часа на стадиона в Саранск.
 
Тунизийците паднаха драматично с 1:2 от Англия на старта, а след това с 2:5 от силния отбор на Белгия.
 
Сега тимът на Тунис ще картотекира допълнително Моез Бен Шерифа, който днес трябва да пристигне в Русия. Но той няма право да влиза в игра като смяна с решение на треньора. Бен Шерифа може да се появи на терена единствено, ако Матлути се контузи.
 
Както е известно, по правилата на ФИФА всеки отбор има право да картотекира по 20 футболисти и трима вратари. Отборите могат да водят и четвърти вратар, който обаче няма никакви права, ако има поне един здрав негов колега.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки