Тунис взе първа победа на Световно след 40 години (ВИДЕО+СНИМКИ)

Африканците обърнаха Панама в мач без значение

Тунис взе първа победа на Световно след 40 години (ВИДЕО+СНИМКИ)
Тунис обърна Панама с 2:1 в мач от Мондиал 2018. И двата отбора напускат надпреварата след груповата фаза. За африканците остава удовлетворението, че записаха победа на световни финали след 40 години. Последният им успех беше на Мондиал’78 в Аржентина - 3:1 срещу Мексико.
 
 
Панама неочаквано взе аванс през първото полувреме, след като удар на Хосе Луис Родригес рикошира в Ясин Мерия и влезе във вратата на Тунис. Африканците имаха повече положения, но ги пропуснаха. 
 
 
Попадението падна в 33-ата минута. Шест след това Фахредин Бен Юсеф можеше да изравни, но ударът му с глава не намери очертанията на съперниковата врака. Последва опит на Уаби Хазри да стреля от въздуха, който обаче се оказа неуспешен.
 
 
След почивката натискът на Тунис даде резултат и в 51-ата минута  Бен Юсеф изравни. Той беше изпуснат от отбраната на Панама и с удар от близко разстояние изпрати топката  Попадението му е под №2500 на световни финали.
 
 
Само две минути по-късно Бен Юсеф можеше да вкара втори гол. Той обаче не успя да се възползва от грешка на бранител на Панама, която му позволи да се озове очи в очи със стража Хайме Пенедо.
 
 
В 66-ата минута тунизийците стигнаха до пълен обрат. Уаби Хазри засече топката на празна врата. Той е първият футболист в историята на африканския тим с две попадения на Световно първенство. 
 
 
В 72-ата минута Едгар Барсенас вкара за 2:2, но попадението бе отменено за нарушение в атака на резервата Луис Техада. В добавеното време Анибал Годой пропусна прекрасен шанс за гол за Панама.
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ПАНАМА: 1. Пенедо, 4. Ескобар, 5. Р. Торес, 6. Гомес, 8. Барсенас, 9.  Г. Торес, 13. Машадо, 17. Овалие, 19. Авиля, 20. Годой;
Селекционер Ернан Гомес
 
ТУНИС: 16. Матлути, 4. Мериа, 5. Хадади, 6. Бедуи, 8. Ф. Бен Юсеф, 10. Хазри, 13. Саси, 17. Скири, 20. Шаалали, 21. Нагес, 23. Слити;
Селекционер Набил Маалул  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки