Предложиха ганайски нападател на ЦСКА

Футболистът е бил част от школите на Андерлехт и Спортинг Лисабон

Предложиха ганайски нападател на ЦСКА
Ганайският нападател с португалски паспорт Уилям Овосу Ачиампонг е бил предложен на ЦСКА.
 
28-годишният футболист става свободен агент утре, тъй като договорът му с белгийския елитен Антверп изтича. Той е роден на 13 септември 1989-а в Акра, висок е 187 сантиметра и е пo-силен с десния крак.
 
През изминалата кампания е участвал в 24 шампионатни мача, в които е вкарал 7 гола. За Купата на Белгия е играл в една среща, в която се е разписал веднъж. Освен това е записал 10 двубоя в Лига Европа, в които е реализирал 6 попадения - тоест в общо 35 мача има 14 точни изстрела.
 
Като юноша Ачиампонг е бил част от школите на Андерлехт и Спортинг Лисабон. В португалския гранд той така и не изиграва официален шампионатен двубой - пращан е бил под наем в Реал Масама, Жил Висенте, Съркъл Брюж, Вестерло и Корона Брашов. От 2014 година е в Антверп с едно прекъсване -през пролетта на 2016 е преотстъпен на Рьозеларе.
 
ЦСКА със сигурност ще привлече един нападател, а може те да са и двама, ако бъде продаден Каранга. Повече от засилен интерес към бразилския таран има от английския Рединг. Тимът от Чемпиъншип няма да избира между голмайстора на ЦСКА Фернандо Каранга и финландеца Теему Пуки, а ще опита да привлече и двамата.
 
Това стана ясно от думите на мениджъра Пол Климънт, който призна, че иска да вземе поне двама нападатели в състава. Той подчерта, че преговорите вече са започнали.
 
"Влизаме в критичен период, в който ще търсим нещо за позицията на нападател. Надявам се да става дума за повече от един играч. Работим цяло лято върху това. Сега започваме преговори с играчи, където са замесени трансферни суми и става по-сложно. Но ние сме уверени, че ще привлечем един или двама много добри футболисти на тази позиция", каза Клемънт. Каранга е следен още от Марсилия, Сасуоло, както и бразилски и китайски клубове.
 
Очаква се днес Фернандо да вземе участие в контролата на ЦСКА с украинския Шахтьор Донецк. До момента бразилецът не игра в нито един от предишните три спаринга, тъй като се присъедини по-късно към подготовката на отбора и се лекуваше от контузия.

 

Левски обяви кога пуска билетите за ЦСКА

Двата тима играят на 7 април

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки