Гришо: Шокиран съм, ще оставя ракетата за известно време

Трудно е за преглъщане, няма да е лесно да гледам Уимбълдън по телевизията, допълни бойкотиращият България тенисист

Гришо: Шокиран съм, ще оставя ракетата за известно време
Бойкотиращият България Григор Димитров отпадна в първия кръг на Откритото първенство на Великобритания.
 
Поставеният под номер 6 Димитров загуби от носителя на три титли от турнирите от Големия шлем Стан Вавринка (Швейцария) с 6:1, 6:7(3), 6:7(5), 4:6 за 2:49 часа. Според Григор положителното на тази загуба е, че ще може да остави за известно време ракетата настрана и да си почине от тениса.
 
"Няма причина за паника или нещо такова. Аз не съм такъв тип човек. Ще се опитам да остана положително настроен, защото знам, че това е едно от най-трудните неща, особено когато отпаднеш рано от турнира. Трябва да останеш позитивен, просто е. Не трябва да се отчайваш", каза Димитров на пресконференцията след двубоя.
 
"Трудно ми е да приема загубата. Особено в турнир, в който съм се представял толкова добре преди. Побеждавал съм големи имена на централния корт, играл съм оспорвани мачове срещу големи състезатели. Трудно е за преглъщане. А за да вземеш трофея, трябва да спечелиш седем мача", добави бойкотиращият  родината си тенисист.
 
 
"Винаги искам повече от себе си. Може би това е, което тялото ми може да даде в този момент. Мисля, че е много трудно, когато си достигнал определено ниво и искаш да преминеш напред, но сякаш последните два-три процента са най-трудно постижими.
 
С всяка година ставаш все по-добър и по-добър. Ставаш номер 3 в света. Каква е следващата стъпка? Мога да бъде номер 1. За мен, това са стъпките, които правят най-голямата разлика", коментира Димитров.
 
"Натрупват се много мачове, които натоварват тялото и особено психиката. Имайки предвид в колко мачове е трябвало да се преборя, да се върна след сет пасив. Понякога успявах, но за да си най-добрият, трябва да правиш това всяка една година", каза още българският тенисист.
 
"Пътят е труден, това е. Със сигурност не съм щастлив да загубя в първия кръг на Уимбълдън. Не мога да се сетя кога за последен път ми се случи подобно нещо. Все още съм шокиран, но трябва да го приема, предполагам. Не знам какво ще предприема.
 
 
Мисля, че едно от хубавите неща сега е, че ще мога да си почина, да оставя ракетата за известно време. Малко прекъсване, мисля че не би могло да навреди на никого. Най-важното е да остана позитивен. Това е абсолютно най-тежката задача. Да знаеш, че си отпаднал, да гледаш мачовете по телевизията няма да е лесно. Но ако беше лесно, това нямаше да е тенис", допълни Димитров.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки