България изкопчи минимална победа над Армения в мач с 3 червени картона (ВИДЕО+СНИМКИ)

Единственият гол вкара Станислав Манолев

България изкопчи минимална победа над Армения в мач с 3 червени картона (ВИДЕО+СНИМКИ)

България изкопчи победата над Армения, макар и минимално – 1:0. Единственият гол вкара Станислав Манолев, който преди четири дни отбеляза и на Италия. Трикольорите изпитаха трудности срещу добре групирания и откровено груб отбор на Армения, но в крайна сметка се добраха до победата. През второто полувреме бяха показани три червени картона –за Светослав Дяков от състава на България и за Пицели и Газарян от този на Армения. Вторият за гостите бе за груба селска проява от страна на Газарян, който умишлено уцели едно от децата, гонещи топките край тъчлинията.

Чист гол в края изтърва резервата Димитър Рангелов, който остана сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее. Арменците също имаха своите положения и нямаше да бъде незаслужено, ако бяха реализирали, но класа в завършващия удар им попречи.

 
С тази победа България се изкачи на първото място в класирането с актив от 4 точки, пред Армения с 3, Италия, Чехия и Дания с по 1 и Малта с 0. В момента италианците играят срещу малтийците.

Селекционерът Любослав Пенев бе направил една промяна в своя състав в сравнение с мача срещу Италия (2:2). Вместо Емил Гъргоров на върха на атаката бе поставен Илиян Мицански. Негов гол с ръка в началото на втората част не бе признат, а малко по-късно футболистът на Кайзерслаутерн бе заменен. 
 
Двата отбора започнаха предпазливо. Нашите владееха повече топката, но отстъпваха в единоборствата в центъра на терена, което даваше предпоставки за опасни контраатаки на Армения. Освен това гостите бяха добре организирани, а на моменти и осъществяваха преса. От своя страна българите бяха малко припрени в действията си.
 
След неуспешен опит на Веско Минев да си изпроси дузпа в 12-ата минута, Ники Михайлов трябваше да внимава при коварен удар по диагонала, рикоширал в Бодуров, като вратарят се справи, въпреки че първоначално изпусна топката.
 
Чак в 28-ата минута „лъвовете” създадоха първото си положение. Иван Иванов засече с глава центриране на Гаджев от ъглов удар, но прати топката на около педя от левия ъгъл.
 
Десет минути по-късно отново Иван Иванов се опита да пречупи арменската отбрана при ново разбъркване, получило се след корнер. Ударите на защитника обаче на два пъти бяха блокирани пред голлинията.
 
В 43-ата минута при една от бързите си контраатаки арменският отбор можеше да открие резултата. Мхитарян стреля по диагонала, топката рикошира в Иван Иванов и се насочи опасно към десния ъгъл, но за щастие стигна външната страна на мрежата.
 
След като мачът се беше закучил, голът падна в най-подходящия момент – в 44-ата минута. Ивелин Попов напредна по левия фланг и центрира с външен фалц във вратарското поле, където Манолев се хвърли с шпагат и прати топката високо в мрежата за 1:0. Преди това футболистът на ПСВ, отбелязал и на Италия, контузи противниковия футболист Хайрапетян и го извади принудително.
 
В началото на второто полувреме гол на Мицански с ръка беше правилно отменен.
 
В 53-ата минута Армения пропусна най-добрата си възможност за гол. Йозвелиз развинти отдясно българските защитници и пусна за непокрития Мхитарян. Последният вместо да стреля се улиса във финтове и за щастие на нашите топката му бе отнета.
 
Това изглежда изнерви арменците, които започнаха да действат с груба игра и реферът от Швейцария показа два жълти картона.
 
В 63-ата минута Манолев пропусна да удвои аванса на „лъвовете” от воле. Три минути по-късно пред Мовсевсян се откри изгодна позиция за стрелба, но той не се възползва от нея, шутирайки над вратата.
 
В 70-ата минута настана меле, от което Дяков от състава на българите и Пицели от този на арменците излязоха с червени картони. Причината – Йордан Минев беше блъснат от Мхитарян и другият близнак – Веско – тръгна да защитава своя брат. Постепенно спречкването прерасна в бой, продължил 4 минути. След консултация между реферите се стигна до жълти картони за Дяков, за когото това бе втори, Ники Михайлов и Хогсепян, докато директен червен бе показан на резервата Пицели.
 
В 77-ата минута просташка проява на Газарян докара още един червен картон в арменския състав, за да завършат гостите с 9 човека. Въпросният арменец удари с топката едно от децата край тъчлинията и си заслужи червения картон.
 
С човек повече в заключителните минути България можеше да реши мача с втори гол, но непростим пропуск на резервата Митко Рангелов в добавеното време ни лиши от 4-и гол в световните квалификации.
 

На 12 октомври България посреща Дания, а на 16-и гостуваме на Чехия. 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ТУК

Християн Петров: Имахме своите шансове

"Представихме се на добро ниво", смята защитникът

Кирил Котев: Колективът е отличен и си личи на терена

„Това е начинът хората да повярват в нас – пълно себераздаване“

Костадинов: Да не се изхвърляме

Халфът доволен от играта на отбора

Дюлгеров: Започваме да намираме себе си

Вратарят коментира спасената дузпа в Румъния

Свикват извънредно Общо събрание в Хебър

Единодушно решение в Пазарджик

Женският национален отбор падна с 0:3 от Румъния

В мач от Група C4 на евроквалификациите

Гонзо надъха националите преди мача с Румъния

Президентът на БФС в хотела на "трикольорите"

Националите по минифутбол срещу шампиона Азербайджан в елиминациите

Малшанс и загуба в последния ни мач от груповата фаза на Евро 2024 в Сараево

Жейнов: Клубове от Русия искат Дюлгеров

Вратарят стана свободен агент

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки