Локо (София) стъпи накриво още на старта във Втора лига (СНИМКИ+ОБЗОР НА ВТОРА ЛИГА)

Несебър биха Лудогорец II с 4:2 (КЛАСИРАНЕ)

Локо (София) стъпи накриво още на старта във Втора лига (СНИМКИ+ОБЗОР НА ВТОРА ЛИГА)

 Локомотив (София) стъпи накриво още на старта във Втора лига. Завършилият на второ място през миналата кампания състав пропусна да победи Черноморец (Балчик), който беше 11-и през миналата година, на старта сезон 2018/2019 година.

 

Двата тима завършиха 0:0 пред над 1000 зрители в "Надежда", а най-добрият футболист на терена беше вратарят Християн Христов, който на няколко пъти спаси вратата на гостите. Емил Виячки и Костадин Хазуров пък пропуснаха другите най-добри възможности, след като не уцелиха вратата. 

Страхотно спасяване на Александър Любенов в последната минута на продължението пък дори спаси "червено-черните" от още по-голяма издънка.
 
 
Тимът на Ангел Колев направи много промени в състава през лятото, след като загуби нещастно баража за Първа лига срещу Витоша (Бистрица).
 
 
Двата тима бяха играли за последно в столичния квартал "Надежда" на пети април, когато домакините победиха с 1:0, а голмайстор беше Николай Цветков. Интересното е, че само Христос Контохристос и Емил Виячки от титулярите на "червено-черните" бяха сред стартовите футболисти и преди три месеца.
 
Гостите от Балчик, които привлякоха опитните Михаил Венков и Тодор Паланков, имаха шестима титуляри от последната си визита на стадион "Локомотив" - Христян Христов, Траян Траянов, Генади Луго, Мирослав Начев, Николай Иванов и Цветан Илиев.

 
 
Първото полувреме беше равностойно, като завърналият се при "червено-черните" Алексанър Любенов показа добър рефлекс в 32-ата минута, когато изби в ъглов удар изстрел от 20 метра на Валери Христов.
Буквално в последната минута на първата част вратарят на гостите Христов с фантастично спасяване спря Георгиос Бузукис, който стреля с глава от няколко метра. Много от играчите на двата тима сътвориха меле секунди по-късно, като се сбутаха на терена, а домакините дори искаха червен картон за противников състезател, тъй като претендираха за удар без топка.
 
На почивката в игра влязоха Мартин Станкев и Франк Мбарга за Локомотив, както и Александър Попов за "сините". Вратарят Любенов в 56-ата минута изби удар на Цветан Илиев, който първо тупна в земята, а след това беше на път да прехвърли юношата на Левски.
 
Последва хубаво спасяване на Християн Христов, който се намеси след удар на Богомил Христов с левия крак. Хазуров с глава пропусна нова добра възможност в 68-ата минута.
 
 
Венков стреля с глава след центрирането от корнер, а при следващата атака Костадин Хазуров направи сериозен пропуск. Деветката беше оставен непокрит в наказателното поле, но прати топката в аут.
 
В 72-ата минута грешка в защитата на Черноморец изведе Станкев сам срещу вратаря Христов, който затвори крилото и пак спаси вратата си. Секунди по-късно резервата Ахмет Хасан стреля опасно над горната греда. В крайна сметка Локо (Сф) не стигна до победата.
 

В същото време  Арда (Кърджали) постигна труден успех на старта на Втора професионална лига. Играчите на Елин Топузаков победиха с 1:0 Кариана в Ерден. Единственото попадение в срещата реализира новото попълнение Веселин Марчев, който се оказа най-съобразителен в наказателното поле в края на първата част. 

 
Това бе първи мач в историята на Кариана в професионалния футбол, като играчите на Атанас Джамбазки ще трябва да почакат поне още седмица, за да се опитат да спечелят първи точки във Втора лига. 
 
Футболистите на Арда пък тръгнаха с важен успех по пътя към Първа професионална лига.
 
 
Локомотив (Горна Оряховица) и Монтана започнаха с равенство помежду си 1:1 сезон 2018/19 във Втора лига. Двата тима реализираха по едно попадение в самия край на двете полувремена.
 
 
Домакините от Горна Оряховица откриха резултата в добавеното време на първата част чрез Иван Пенев, а в самия край на срещата Атанас Илиев от Монтана фиксира крайното равенство след добро изпълнение на 11-метров наказателен удар. Противно на очакванията, отборът на Локомотив (Горна Оряховица) бе по-прибран в собствената си половина в хода на мача, а тимът на Монтана търсеше по-напористо гола.
 
Въпреки това, домакините успяха да поведат в резултата в 45-ата минута чрез Иван Пенев. Сред куп пропуски и доста по активна игра във фаза атака, гостите от Монтана изравниха чрез дузпа в 90-ата минута, вкарана от Атанас Илиев. Така двата отбора поделиха точките на старта на шампионата във Втора лига.
 

Несебър започна ударно новия сезон на Втора лига. „Делфините“ победиха убедително като домакини Лудогорец 2 с 4:2. Успехът можеше и далеч по-убедителен, но след 4:0 възпитаниците на Николай Жечев видимо намалиха темпото.
Срещата започна ударно за несебърлии, които поведоха след само 180 секунди игра. Защитник на гостите за малко да си отбележи автогол, но топката се отклони в гредата, след което попадна у Яшар. Първоначалният му удар с глава бе спасен от вратаря, но при добавката бе точен за 1:0. В 7-ата минута домакините удвоиха аванса си. Ситуацията бе подобна на първото попадение.
 
 
 
 
Този път, след като топката срещна напречната греда, стигна до Диян Молдованов, който с мощен изстреля я прати в близкия ъгъл за 2:0. В 14-ата минута бе оформена класиката в резултата. След отлично центриране на Симеон Баев, Джунейт Яшар стреля от въздуха, правейки безпомощен вратаря за 3:0.
 
 
В 20-ата минута авансът на „делфините“ набъбна до 4:0. Баев центрира отдясно и Реджеб Халил засече неспасяемо с глава. След попадението „сините“ свалиха чувствително темпото и можеха да си изпатят. В края на полувремето Денислав Александров с глава удари напречната греда. Само 5 минути след началото на втората част „орлите“ намалиха изоставането си.
 
 
Денислав Александров излезе сам срещу вратаря и не сгреши за 4:1. 6 минути по-късно Лудогорец 2 вкара и второ попадение. Този път Доминик Янков бе точен, след като отново остана очи в очи с Павел Здравков. До края на мача съперниците си размениха по няколко по-интересни ситуации, но до нов гол така и не се стигна.
 
 
КЛАСИРАНЕТО ВЪВ ВТОРА ЛИГА
 
 
 
 
Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки