За първи път рали "Сливен" ще бъде част от Intercontinental Rally Chalenge

Автомобилното рали "Сливен" ще бъде за първи път тази година част от Intercontinental Rally Chalenge (IRC). Това съобщи пред журналисти в Сливен директорът на ралито Тодор Чанев

За първи път рали "Сливен" ще бъде част от Intercontinental Rally Chalenge

Автомобилното рали "Сливен" ще бъде за първи път тази година част от Intercontinental Rally Chalenge (IRC). Това съобщи пред журналисти в Сливен директорът на ралито Тодор Чанев. По думите му в последния момент е била събрана сумата от 270 хиляди евро за таксата за участие. Общата сума за организация и провеждане на ралито е близо 700 хиляди лева. Автомобилното състезание ще се проведе на 28, 29 и 30 септември. Осем са скоростните етапи, като общата им дължина е 197 километра, 210 километра са преходите. 

Ще бъдат възстановени скоростните етапи "Стара река и "Българка", а в градския парк "Юнак" ще се състои суперспециален етап. Заявките за участие ще се приемат до 20 септември, като до момента интерес към ралито са показали пилоти от Турция, Гърция, Германия, Италия, Украйна и др. Организаторите заявиха, че са взели сериозни мерки за безопасност - 140 полицаи ще се грижат за сигурността на зрителите, 25 медицински работници ще бъдат на разположение, 60 души ще осигуряват радио-връзка на всеки два километра директно с центъра на състезанието. Зоните за публика ще бъдат обозначени и охранявани. Пет лева ще струва билета за първия скоростен етап на състезанието, 15 лева ще бъде цената на пропуск за цялото състезание.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки