Бившият президент на Реал: Щом Роналдо не е щастлив, клубът трябва да го продаде

Агентът на Кристиано диктувал трансферите на "Бернабеу", твърди Рамон Калдерон

Бившият президент на Реал: Щом Роналдо не е щастлив, клубът трябва да го продаде
Бившият президент на Реал Мадрид Рамон Калдерон вярва, че клубът трябва да продаде Кристиано Роналдо ако той не е щастлив.

Флорентино Перес налследи Калдерон на „Сантяго Бернабеу” през 2009 година, като едно от първите му изпълнени обещания като президент беше да доведе Роналдо в Мадрид с рекордна трансферна сума.

Калдерон е един от големите критици на сегашното управление. По темата за португалеца той смята, че правилното решение е 27-годишният нападател да бъде оставен да си тръгне.

„Ако един играч не е щастлив, той трябва да си тръгне. Това се случи при моето управление с Робиньо. Беше драматична сага, но ние купихме Робино за 28 млн. евро и го продадохме за 48 млн. евро, така че това беше добра сделка.”

Калдерон изрази опасения, че най-близките хора до Роналдо имат все по-голямо влияние на „Бернабеу”.

„Сега президент на Реал е Хорхе Мендес (агентът на Роналдо). Те оставиха клуба в неговите ръце и ръцете на Моуриньо. Някои играчи пристигнаха  само защото Мендес е техен представител. Президентът знае за тези сделки”, твърди Калдерон за сп. "Евроспорт"..

Рамон Калдерон съветва Моуриньо да овладее ситуацията моментално. „Моуриньо е чудесен треньор и мотиватор, но понякога не се държи както трябва.”

Бившият бос разкрива, че Реал е имал възможност да привлече Кака още по негово време, но тогава скаутите са го посъветвали да не го прави.

„Опитахме да подпишем с Кака, но не можахме. После имахме такава възможност, но скаутите ни казаха да не го правим по няколко причини. Флорентино реши да го вземе, а сега търси начин да реши проблема.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки