Сензациите в пресата днес: Левски чака М'Боли

И още: Радуканов сменя Стойчо, Левски преогваря за Георги Терзиев, вътрешен преврат на "Армията", Зума отказа да прави селекцията в Локо (Пд)

Сензациите в пресата днес: Левски чака М'Боли
Тема Спорт: Левски иска Райс М'Боли

Левски иска да привлече бившия вратар на ЦСКА и националния отбор на Ал­жир Райс М'Боли, съобща­ват медиите в родината му. Сините вече са влезли в контакт с него и се опит­ват да го навият да премине на „Герена".

Това обаче може да стане едва през зимния трансферен прозорец, защото М’Боли в мо­мента е собственост на руския Криля Советов. Той се върна в този клуб, след като бе изгонен от ЦСКА след отпадането на черве­ните от Мура в Лига Евро­па.  Интересното е,  че М’Боли дори не взе участие в злополучните мачове със словенците и бе натирен дни, след като пристигна на "Армията" в очакване да за­почне третия си сезон на вратата на клуба.

Райс в мо­мента е в дублиращия тим на Криля Советов и не попа­да в плановете на треньора на мъжкия тим Андрей Кобелев. М’Боли търси различни варианти за свой трансфер, като интерес към него не липсва. Алжирският вратар бе спряган за някои от воде­щите клубове в родината си, както и за такива от италианската Серия Б. Въп­реки че не играе обаче, стражът продължава да попада 6 списъка на национал­ния селекционер на Алжир Вахид Халилходжич.

Левски ще се опита да уговори трансфера на М’Бо­ли до отварянето на зимния трансферен прозорец. Как­то е известно, на „Герена" още през лятото искаха да привлекат класен вратар, но удариха на камък с Иван Чворович от Миньор, кой­то отиде в Лудогорец и Ва­лентин Галев от Локо Со­фия. За момента Илиан Или­ев не разполага със сериозна алтернатива на титуляра Пламен Илиев. Втори и тре­ти избор са младите Ивайло Василев и Александър Любе­нов


7 дни спорт: Радуканов сменя Стойчо на Армията?

Дните на Стойчо Младенов в ЦСКА, из­глежда, са преброени. Ръководството на клу­ба вече е започнало да сондира възможността Милен Радуканов да се върне на треньорското кормило на Армия­та. За подобна рокада потвърдиха трима не­зависими един от друг източници, които са близо до кухнята на клуба.
 
Радуканов запази до­брите си отношения с ръководството на клу­ба, въпреки че бе осво­боден от треньорския пост през есента на миналата година. Ос­вен това зад него стоят феновете, които още помнят победата с 3:0 над Левски на Герена.
 
"Титан" готви теслата за Стойчо след мача в Разград. Независимо от крайния изход на дербито с Лудогорец шефовете на ЦСКА ще поканят Милен Радуканов на пред­варителен разговор. Ако бъде доказано, че Стойчо е прибирал пари от комисиони, той ще бъде уволнен дисциплинарно.


Стандарт: УЕФА към ЦСКА: Плащате до дни и получавате лиценз

"Титан" трябва да плати до края на сеп­тември няколко борча и да предостави доку­менти за това в писмото до УЕФА. Направи ли го, ЦСКА няма да има проблеми с лицен­за, научи "Стандарт". Точният размер на пла­щанията се пази в тай­на, става въпрос за задължения, натрупани до 30 юни. Инспекто­рите на УЕФА не са из­разили мнения за видя­ното пред хората на ЦСКА, но в БФС са да­ли са се разберат какви са възможните вариан­ти за "армейците".
 
В същото време око­ло отбора се завъртя поредната интрига. "Титан" е готов да от­реже главата на Стой­чо Младенов при загу­ба от Лудогорец в Раз­град, чу се на "Армия­та". Този път като фа­ворит за поста е сочен Милен Радуканов, ма­кар че самият треньор отрече. Преди мача   на   ЦСКА  с Миньор ръководство­то вече беше договори­ло завръщането на тан­дема Зафиров-Пенев. Защо и как размисли, остава загадка.
Досега от "Титан" се притесняваха от две не­ща - агитката и неус­тойката на Стойчо, фиксирана на над 200 бона. Отношенията с феновете така или ина­че са прекъснати, след босовете запалянковци­те започнаха да псуват и изп. шеф Венци Жив­ков. Никой не знае кой собственик ще плаща на Стойчо след година-две, така че нищо чудно загуба от Лудогорец да се окаже фатална за Стойчо Младенов.


Меридиан мач: Левски почна преговори за национален капитан

Левски започна нова офанзи­ва за национа­ла Георги Тер­зиев, научи „Меридиан Мач". Защитникът на Черноморец от доста време е в полезрение­то на „сините", а в негово лице Илиан Или­ев вижда идеалната ал­тернатива в отбрана.

Не е тайна, че Левски в момента търси още един бранител, след като Сюлейман Диамутен бе освободен, а по-рано Иво Иванов и Йордан Милиев също напуснаха клуба. Тер­зиев пък впечатли с прекрасните си изяви в Черноморец и като централен защитник, и като десен бек. Мла­достта му също е коз да бъде избран именно той. Роденият в Сли­вен футболист вече е и актуалният капитан на младежкия национален отбор.

Идеята на Левски е да изпревари остана­лите желаещи, като подпише предварите­лен договор със защитника в близките седмици и да си го осигури още от зима­та. Тепърва обаче ще се преговаря за цената, която никак няма да бъде малка предвид кризата в Черноморец.

В случай на провал с преговорите Левски има и резервни вари­анти. В полезрението на „сините" са още двама национали -Александър Александ­ров от Черно море, както и Илия Миланов от Литекс. Със сигурност обаче приоритет ще бъде подпис с Ге­орги Терзиев, който е считан за най-талант­ливия млад бранител у нас.


Меридиан мач: Вътрешен пуч срещу "Титан"

Финансовата безиз­ходица в ЦСКА вече не е тайна и за евро­пейската футболна централа. В края на миналата седмица в София бяха инспекто­рите на УЕФА Анжела Газарян и Пабло Родригес, които направиха детайлен одит на фи­нансовото състояние на клуба. Той бе про­вокиран от постоянния мониторинг на ЦСКА, както и поредните жалби и неясни казу­си, които доведоха до блокирането на парите от Нион за тазгодишното участие в Лига Европа.

Покрай проверката на финансите и на че­тирите проблематични точки в ЦСКА Газарян и Родригес са остана­ли шокирани, че тре­ньорите и служителите в клуба не са получа­вали заплати от 4 ме­сеца. Забавените въз­награждения, разбира се, не са били отразе­ни в счетоводството, но при двудневния престой на инспекто­рите им било подска­зано, че ръководството на клуба не е коректно към работниците си.

Този факт със сигурност ще натежи при реша­ването за санкцията на ЦСКА. Известно е, че в петък (21 септем­ври) предстои заседа­ние на Комисията по финансов контрол, на което ще бъде произ­несена присъдата на „армейците". Ако клу­бът очаквано бъде изх­върлен от евротурнирите заради финансо­ви нарушения, ще има срок до 30 септември да представи защитата си.
 

Меридиан мач: Зума отказа да търси играчи за Локо (Пд)

Легендата на Локо (Пд) Христо Бонев е отказал директорски пост в клуба, научи „Меридиан Мач". Бо­сът на „смърфовете" Веселин Марешки е настоял Зума занапред да отговаря за селек­цията. Бонев отказал поста спортен дирек­тор с мотива, че по-млад кадър трябва да се нагърби с отговор­ните дела в Локо (Пд).

„Аз от 1996 г., откакто се върнах от Гърция, не зае­мам длъжност в Локо (Пд). Винаги ще помагам на ин­ституцията Локо­мотив. В момента съм консул­тант на президента Веселин Марешки. Нека някой по-млад отговаря за селекция­та, но мисля, че това трябва да е Емил Ве­лев, който се предста­вя чудесно до момен­та", каза пред „Мери­диан Мач" Зума.

Бизнес дела в Моск­ва пък провалят визи­тата на собственика на Локо (Пд) Весе­лин Марешки в Удинезе. Варненецът и Христо Бонев са били поканени да наблюдават на стадион „Фриули" дома­кинството срещу Ми­лан през уикенда. Ан­гажиментите в Русия засега стопират визитата на Ботуша.

„От Удинезе ни поканиха с г-н Марешки на посещение. Смятаме след Нова година да вземем специалист от италианския клуб, който да проведе обучение на треньорите в ДЮШ. Нашият собственик е в Москва и след като се прибере, ще заминем за Италия”, завърши Бонев. 
Във Франция: Юношите на ЦСКА с успехи над Монако и Лил

На силен международен турнир

Потвърдено: Солени глоби за ЦСКА, Локо Пд и Левски

Вижте всички решения на Дисципа

ЦСКА се готви без двама за последните си 2 мача

"Червените" отбелязаха рождения ден на Борис Станков

Футболист от Серия D има интерес да пробва късмета си в България (видео)

Историята на Афолаби Сойеми-Олалоде е много интересна

Георги Иванов инициира важна среща за футболната инфраструктура

Президентът на БФС търси решение на фундаментален казус

Лудогорец зове за купон: Да вдигнем заедно 13-ата

В Разград обявиха програмата по празненствата

Заги обяви групата за Ботев Пд

Белите без Томбак и Христов

ОБРАТ! Крумовград остава на "Коматево"

Новината бе потвърдена от клуба

Левски обяви програмата до визитата на Крумовград

"Сините" с открити тренировки на "Герена"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки