Барса би с много мъка Гранада и дръпна с 11 точки пред Реал /Мадрид/ (видео)

Каталунците надделяха с 2:0 след късни попадения, Меси и Вия се сдърпаха

Барса би с много мъка Гранада и дръпна с 11 точки пред Реал /Мадрид/ (видео)

Испанският вицешампион Барселона стигна до изключително трудна домакинска победа над скромния тим на Гранада в среща от петия кръг на Примера.

Каталунците се наложиха с 2:0 след попадение в края на резервата Шави, донесло пети последователен успех на водения от Тито Виланова състав.

Без контузените Карлес Пуйол и Жерар Пике, като централни бранители за домакините в тази среща започнаха Хавиер Масчерано и Алекс Сонг, а диригентът Шави бе оставен на пейката. Барселона подходи високомерно в срещата и буквално проспа нейното начало.

Все пак, в 20-ата минута „червено-сините” имаха претенции за дузпа след игра с ръка в наказателното поле на Алан Ньом, но главният рефер Карлос Гранде подмина ситуацията. Десет минути по-късно гостите от Гранада достигнаха до първата си добра ситуация, след като Флоро Флорес се вряза в наказателното поле на Барса и стреля от малък ъгъл, но капитанът на каталунците в този мач – Виктор Валдес, успя да блокира шута му и с една ръка изби в корнер.

Барса отговори почти мигновено, с добра атака, завършена с удар от Лео Меси, който бе изведен с пета от Серхио Бускетс, но не успя да преодолее стража на гостите. Така малко преди почивката нервите на домакините не издържаха и тяхната звезда Лео Меси репликира остро своя съотборник Давид Вия, който пропусна да го изведе в удобна позиция, а испанецът не остана длъжен на аржентинеца и малко след началото на второто полувреме бе сменен. Иначе Барселона започна устремно втората част, но трудно достигаше до чисти голови ситуации.

Една такава се откри пред Лео Меси в 64-ата минута, след пас на Адриано, но ударът на „Бълхата” бе блокиран от бранител на гостите. Веднага след изпълнението на последвалия ъглов удар Лео бе изведен сам срещу вратаря на Гранада, но последният спаси с вещина диагоналния му удар и запази вратата си суха.

Една от най-чистите възможности пред каталунците се откри в 77-ата минута пред Сеск Фабрегас, до когото топката достигна след рикошет, но ударът му от десетина метра бе спасен фантастично от вратаря Антонио Родригес Мартинес - Тоньо. Ветеранът успя да отчая домакините с нова отлична намеса, дошла след удар от упор на Шави в 79-ата минута, а в 84-ата резервата Ел-Араби имаше шанс да донесе трите точки на гостите, но не успя да преодолее Виктор Валдес, останал очи в очи с него.

В последвалата атака Тоньо направи двойно спасяване и за пореден път смълча „Ноу Камп”, но дори и той бе безпомощен в 87-ата минута, когато появилият се като резерва Шави овладя една топка на границата на наказателното поле и с мощен шут парти кълбото в горната греда, а след това – в мрежата.

Попадението разколеба гостите и две минути след края на редовното време те си отбелязаха автогол, след като Борха Гомес прати топката в собствената си врата и оформи крайното 0:2.

Така каталунците започнаха за седми път в своята история с пет победи от също толкова кръга в първенството и дръпнаха с цели 11 точки пред шампиона Реал /Мадрид/, който в неделя вечер гостува на Райо Валекано. Въпреки усилията си, Гранада остана в зоната на изпадащите с едва две точки от пет изиграни мача.

Десет от Рома матираха Дженоа с 1:0 на "Олимпико"(ВИДЕО)

Лукаку вкара победния и може би последния си гол за "вълците"

Гуардиола намекна, че напускането му наближава

Испанецът спечели шестата си титла в Англия и не очаква да остане още дълго на "Етихад"

Барселона си гарантира второто място с класически успех (ВИДЕО)

Каталунците събраха 82 точки и имат четири повече от Жирона

Виляреал и Реал Мадрид си вкараха осем гола в зрелищно реми (ВИДЕО)

Шампионът на Испания отново игра с резервите преди финала в ШЛ

Клоп: Вече съм един от вас

"Обичам ви до краен предел", каза той към феновете на "Анфийлд"

Йодегор: Трябва да сме още по-гладни, за да спечелим всичко

Капитанът на Арсенал няма търпение за новия сезон

Интер взе точката от Лацио в последната минута (ВИДЕО)

"Нерадзурите" спасиха празника за получаването на Скудетото

Aртета: Всичко се случи, защото феновете започнаха да вярват

"Трябва да бъдем по-добри и да печелим", заяви мениджърът на Арсенал

Клоп спусна завесата си в Ливърпул с 2:0 над Уулвс (ВИДЕО)

Германецът си взе "сбогом" с Анфийлд по подобаващ начин

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки