Стиви Джи: В света няма по-голям мач от Ливърпул – Манчестър Юнайтед

Мърсисайдци все още нямат победа от началото на сезона във Висшата лига

Стиви Джи: В света няма по-голям мач от Ливърпул – Манчестър Юнайтед

Стивън Джерард го определи като най-големия мач в световния футбол.

"Може би само Реал Мадрид - Барселона достига тези мащаби, но Ливърпул - Манчестър Юнайтед си остава най-големият мач, защото Висшата лига  е най-силното първенство и това са двата най-успешни клуба в историята на Англия", заяви капитанът на мърсисайдци в навечерието на сблъсъка.

От гледна точка на резултати Ливърпул се представя неубедително в първенството от началото на сезона, като успех срещу „червените дяволи” ще означава и нова надежда за светло бъдеще. Такава е целта на мениджъра Брендън  Роджърс, който за първи път ще усети от първо лице пулса на дербито.

Мърсисайдци все още нямат победа от началото на сезона във Висшата лига, но дадоха наченки на силна игра при равенството 1:1 със Съндърланд миналата седмица. Брендън Роджърс пази спомените от детството си, когато Ливърпул бе доминиращият клуб не само на домашната сцена, но и в цяла Европа. В момента ролите са тотално разменени и мърсисайдци са принудени да търпят ролята на аутсайдери всеки път, когато предстои сблъсък с Манчестър Юнайтед.

"Това боли много, но също така ни мотивира. За клуб като нашия да бъде аутсайдер, когато играе срещу Юнайтед, огорчава всички нас, но аз се надявам в следващите години да стопим разликата, която ни дели от тях", оптимист е Брендън Роджърс. Той пое червените на 1 юни, след като предшественикът му Кени Далглиш бе уволнен. Първоначално Роджърс отхвърли предложението да стане мениджър на Ливърпул, но промени решението си, когато от ръководството го убедиха, че именно той е техният първи избор. В момента Роджърс е третият най-млад мениджър във Висшата лига (39 г.) след Андре Вияш-Боаш и Роберто Мартинес. Интересен факт преди днешния сблъсък е, че в края на 80-е малкият тогава Брендън минава проби 8 Манчестър Ю, самият Алекс Фъргюсън го приветства в първия ден, но той така и не успява да направи солидна кариера като футболист.

"Виждам, че представянето ни се подобрява - уверен е Роджърс. - Срещу Съндърланд успяхме да се приближим до това, което търсим. Израстваме с всеки изминал ден и резултатите ще дойдат. Колкото повече работим и опознаваме себе си, толкова по-силни ставаме. Ако можем да победим Манчестър Ю, това ще внесе страхотен импулс да продължим напред. Като начин на игра до момента представянето ни не е толкова лошо и имаме нужда само от една добра победа, която да ни накара да полетим", завърши мениджърът на Ливърпул.

Атмосферата на "Анфийлд" днес ще бъде особено емоционална и феновете подготвят мащабна хореография, защото ще бъде почетена паметта на жертвите от "Хилзбъро" преди 23 години. Тогава смъртта си намериха 96 фенове на Ливърпул и чак сега се виждат резултатите от дългата борба за справедливост. Това е първото домакинство на мърсисайдци след официалните разкрития, че не феновете, а полицията носи вина за трагедията.

"Искаме да покажем подкрепата си към семействата на загиналите. Те работиха неуморно за каузата си през тези ужасни 23 години. Много клубове вече показаха уважението си и това е наистина фантастично, като сега имаме възможност и ние да го сторим на нашия стадион", каза още Роджърс.

В Швейцария: Сион и Георги Русев ще играят в елита

След класика в последния кръг, българинът влезе след почивката

Онана: Трябва да вземем ФА Къп заради феновете

„Манчестър Юнайтед ще направи всичко, за да спечели финала“

Официално: Модрич ще играе на Евро 2024

Вижте състава на Хърватия за форума

Де Дзерби разкри какво предстои след раздялата с Брайтън

Италианецът иска отново във Висшата лига

Селекционерът на Румъния обяви състава за България

Двубоят е на 4 юни

Национал на България герой в Шотландия

Димитър Митов спаси Сейнт Джонстън от изпадане

Девети отбор от Серия А в Европа?

Фиорентина и Аталанта решават сериозен ребус

Десподов след титлата: Не съм виждал такава подкрепа

Националът завърши сезона с 13 гола и 13 асистенции

Почетино хвали Челси след сезона

„Толкова съм доволен и горд от играчите“, обяви аржентинецът

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки