Данчо Лазаров остана без пост във FIVB

От Европа са 9 управници

Данчо Лазаров остана без пост във FIVB

Шефът на Българската федерация по волейбол (БФВ) Данчо Лазаров не успя да влезе в новото управление на Международната федерация по волейбол (FIVB). Както е известно, вчера приключи 33-ия конгрес на FIVB, който бе и отчетно-изборен. Лазаров имаше апетитите да бъде избран в борда на директорите на централата, който от вчера наброява 31 човека.

От Европа са 9 управници – Андре Майер (Люксембург), Александър Боричич (Сърбия), Ренато Арена (Италия), Филип Бербен (Белгия), Мирослав Пждепелски (Полша), Станислав Шевченко (Русия), Висенте де Аройо (Португалия), Теофанис Циокрис (Гърция) и Огустин Мартин Сантос (Испания). Данчо Лазаров не успя да спечели доверието и за пост измежду 12-те члена на Изпълнителния комитет, като Стария континент в него ще бъде представен от Майер и Боричич.

Така международното лоби, с което Лазаров се изтъкваше през последните месеци буквално бе разбито на пух и прах, а България въпреки че е една от водещите сили в света във волейбола отново остана без водещи функции в международното управление на този спорт.

Напълно очаквано Ари Граса бе избран за новия президент на ФИВБ. Бразилецът се ползваше с подкрепата и на петте континентални федерации и спечели изборите още в първия кръг. Все пак битката бе оспорвана, като Граса в крайна сметка спечели само с 50,49% от подадените гласове. Бразилецът успя да се пребори за 103 гласа, американеца Дъг Бийл остана с 86,  австралиеца Крис Шахт - с 15.

Така доктор Ари Граса стана четвъртият президент в историята на ФИВБ след французина Пол Либо (1947-1984), мексиканеца Рубен Акоста (1984-2008) и китаеца Жизонг Вей (2008-2012). Обещанието на досегашния президент Вей за първи демократични избори във ФИВБ бе спазено, като всяка федерация подаде тайно своя глас за нов президент. Китаецът, който още при избирането му преди четири години се обяви за президент на прехода и отказа да се кандидатира за втори мандат, сега бе избран като доживотен почетен президент на международната федерация.

Лоренцо Мичели: Отборът има нужда от време

Селекционерът на женския отбор говори след Лигата на нациите

София, Плевен и Разлог домакини на допълнителните квалификации за момичетата под 16

Турнирът е тази седмица

Любомир Ганев: Успех, спортисти! Днес е вашият ден

Президентът на волейбола с обръщение по повод празника

Волейболистките паднаха от Япония

Вижте подробности

Операцията на Алекс Николов се отлага

Волейболният ни национал страда от дискова херния

Министър Глушков бе гост на премиерата на филма за ВК Левски – „История на бъдещето“

Министърът на младежта и спорта уважи премиерата на документалната лента

Волейболистите загубиха от Естония в контрола

След седмица националите стартират в тазгодишния турнир Лига на нациите

Започнахме със загуба във волейболната Лига на нациите (ВИДЕО)

Нашите паднаха от Нидерландия в Анталия

Дея спорт привлече словашки национал

Това е трети чужденец, който привлича бургаският клуб

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки