Колата, в която бил Гугутката, причинила катастрофата с жертва предполагаем фен на Левски /обновена/

Инцидентът предизвикан от неправилно изпреварване

Колата, в която бил Гугутката, причинила катастрофата с жертва предполагаем фен на Левски /обновена/

Жестоката катастрофата с ултраси на Левски на автомагистрала "Тракия" в посока София е била причинена от неправилно изпреварване.

Мерцедесът, в който е пътувал шефът на феновете на „Левски" Владимир Владимиров-Гугутката, предприел изпреварване и се е блъснал в „Опел Корса", който бил спрял в аварийната лента.

Шофьорът на опела, мъж на 55 години, е починал на място. С опасност за живота е била и неговата съпруга, но състоянието й вече е стабилно.

Другите трима пострадали, сред които и Владимиров, са в добро състояние. Те се връщали от Катуница, където футболни фенове от цялата страна се събраха на гробищата в селото да почетат паметта на 19-годишния Ангел Петров, убит преди година при безредици в селото.

Заедно с Владимир Владимиров в автомобила били Ели Ваташка от международния отдел на БФС и още двама привърженици на „сините".
 
Тежката катастрофа стана на автомагистрала „Тракия" на 31 км в посока София.

Според очевидци колите били изгорели напълно, пламъците били загасени от пожарни коли. Пристигналите полицейски пaтрули затворили първоначално две от платната на магистралата, после едното било освободено.


За известно време движението на прибиращите се от провинцията през уикенда столичани бе затруднено, около 19,30 нещата вече бяха нормализирани. 

Novsport.com опита да се свърже с Гугутката, но телефонът му бе изключен. 

 

Националният клуб на привържениците на Левски (София) разпространи съобщение на своята Фейсбук страница, което гласи: "НЕ ВЯРВАЙТЕ НА НЕДОСТОВЕРНА ИНФОРМАЦИЯ "ХВЪРЛЕНА" В ПРОСТРАНСТВОТО."

По-рано вчера нетипична компания се събра на една маса в пловдивското село Катуница. Тарторите на агитките на Левски, ЦСКА, Ботев (Пловдив), Локомотив (Пловдив) и Берое пиха заедно в памет на загиналите преди година Ангел и Павел, които станаха жертва на фамилия Рашкови.

Футболните фенове бяха обединени от скръбта и изказаха съболезнования на близките на загиналите момчета. Многобройната полиция, която следеше за безредици, остана без работа, а след панахидата някои от най-върлите ултраси седнаха заедно на една маса и пиха бира, като обсъдиха, че заедно могат да работят в много посоки и да си помагат извън стадионите.

Ето какво казаха някои от запалянковците:
 
"Повикахме няколко дни, а правосъдие няма", обясниха "жълто-черни" запалянковци.

"Тук не сме фенове. Да виждате футболен мач? Тук дойдохме заедно, всички, обединени като българи, а не разединени заради спортните си райета. В този траурен парк няма друга принадлежност освен българи", каза представител на "черно-бялата" група.

Най-отзад в множеството бяха председателите на синия фенклуб Владимир Владимиров и неговия колега от ЦСКА- Димитър Ангелов- Дучето.

"Някой да вижда лумпени тук? Не, тук има само граждани, които искат в държавата им да не убиват децата ни", обясниха привърженици на Левски.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки