Загуба на Ривър Плейт превърна Буенос Айрес в бойно поле

Нюелс олд бойс свали Бока Хуниорс от върха на класирането

Загуба на Ривър Плейт превърна Буенос Айрес в бойно поле

Ривър Плейт допусна трета загуба за сезона след домакинско поражение с 0:1 от Расинг Клуб в среща от 8-ия кръг на аржентинското първенство. Ривър доминираше през целия мач, но пропуски на бившия френски национал Давид Трезеге лишиха тима от точки в мача. След тази загуба Ривър Плейт е едва на 14-о място и страховете на феновете на отбора от повторно изпадане от елита стават все по-големи. 

Загубата предизвика сериозни протести от страна на запалянковците на стадион Монументал в Буенос Айрес. Феновете поискаха оставките на старши треньора Матиас Алмейда и президента Даниел Пасарела. Веднага след мача привържениците на Ривър превърнаха пространството около стадиона в бойно поле. Хулигани започнаха да чупят прозорци, автомобили и витрини на магазини. 

Другият аржентински гранд Бока Хуниорс също допусна загуба в кръга след 0:2 при гостуването на Ланус. Загубата свали Бока от върха на класирането и позволи на Нюуелс олд бойс да оглави таблицата след победата с 2:1 като гост на Колон.

Първенство на Аржентина по футбол, срещи от 8-ия кръг:

Ланус - Бока Хуниорс - 2:0
Колон - Нюуелс олд бойс - 1:2
Ривър Плейт - Расинг - 0:1
Сан Мартин - Килмес - 4:0

от събота:
Индепендиенте - Ол Бойс - 1:1
Архентинос Хуниорс - Унион - 3:3
Сан Лоренцо - Велес Сарсфилд - 1:2

от петък:
Атлетико Белграно - Годой Крус - 1:0
Атлетико Рафаела - Тигре - 3:0

в понеделник:
Естудиантес - Арсенал

В класирането начело е Нюуелс олд бойс с 18 точки, следван от Велес 17, Бока Хуниорс 16, Атлетико Белграно 15, Расинг 14, Годой Крус 13 и други. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки