Пиронкова изгърмя още на старта в Токио

Първата ракета на България загуби с 4-6, 6-7 от чехкинята Луцие Шафражова

Пиронкова изгърмя още на старта в Токио

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна в първия кръг на турнира на твърди кортове в японската столица Токио с награден фонд 2 168 400 долара.

25-годишната Пиронкова претърпя поражение от поставената под номер 16 чехкиня Луцие Шафаржова с 4:6, 6:7(3) за 96 минути.

Двубоят започна с размяна на пробиви, но след 2:1 пловдивчанката загуби три поредни гейма, което се оказа решаващо за изхода на първия сет.

Във втората част сервиращите доминираха, въпреки че при 6:5 44-ата в света Пиронкова получи възможност за пробив и сетбол, но не успя. 

Така се стигна до тайбрек, в който пловдивчанката поведе с минипробив за 2:1, но до края 17-ата в света Шафаржова доминираше и спечели шест от следващите седем разигравания, с което записа трета поредна победа от общо четири мача срещу българката.

Пиронкова взе 5800 долара и една точка за ранглистата на WТА, но не успя да защити заработените през миналия сезон 70 точки за достигането си до втория кръг и ще падне с няколко места в световната ранглиста от следващия понеделник. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки