Тодор Стойков: Рано или късно български отбор ще играе в групите на Евролигата

"Предполагам, че Канту ще ни подцени малко или много"

Тодор Стойков: Рано или късно български отбор ще играе в групите на Евролигата

Капитанът на българския баскетболен шампион Лукойл Академик - Тодор Стойков вярва, че рано или късно български отбор ще играе в групите на най-силния турнир - Евролигата. "Студентите" заминаха днес за Италия, където утре от 21:45 часа излизат срещу домакините Канту в първия мач от квалификациите. Според регламента само победителят в квалификацията се класира за груповата фаза.

"Дано да играем по начина, по който трябва утре в Италия. Ще се радвам, ако наистина Лукойл Академик играе директно в групите на Евролигата. Рано или късно някой български отбор ще играе там. Колкото по-рано, толкова по-добре. Пък защо не и да успее още тази седмица. Аз съм си взел багаж за цяла седмица. Вярвам, че имаме някакъв шанс, макар и минимален, защото отиваме като аутсайдер. Всичко го осъзнаваме. Канту спечели Суперкупата в събота и предполагам, че малко или много ще ни подценят", каза баскетболистът на Летище София.

"Хубаво е, че ще опитаме в квалификациите на Евролигата. Дано да се представим по начина, по който трябва, за да има отбора шанс и през следващите години да играе и да успее да влезе в групите на турнир. Малко по-късно започнахме подготовка, но всичко зависи от резултата, ако е добър значи всичко е наред, ако не - значи има още какво да се желае. Винаги има още какво да се желае. Показахме две различни лица в котролите до момента. Изненадващо за мен една доста добра игра срещу Барселона и Цървена звезда и обратния полюс - слаба игра в последните две контроли", коментира бившият капитан на националния ни отбор. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки