Докузовки: Канту е фаворит, ние сме аутсайдер

"ЛукОйл трябва да докаже, че заслужава да играе квалификации за Евролигата", каза македонският спец на заминаване за Италия

Докузовки: Канту е фаворит, ние сме аутсайдер

Старши треньорът на ЛукОйл Академик Марин Докузовски определи Канту като фаворит в мача между двата тима. Македонският специалист говори пред медиите на Летище София при заминаването на "студентите" за Италия.

"Знаем с кого ще играем. Знаем, че Канту е фаворит. Всички ни смятат за аутсайдери. Канту спечели Суперкупата на Италия, побеждавайки Монтепаски. Всички знаем те какво име са те и в Европа, и в Италия. Но аз им казах на играчите, че те имат два крака и две ръце и ние също, така че трябва да отидем там да се  борим, да играем, да се представим колкото може по-добре, пък каквото стане - стане. Много се дразня, когато губим, но не сме дали всички от себе си и на 100 процента. Мисля, че сега мотивацията е голяма при всички играчи. Всички искат да докажат, че могат да играят със силни отбори от Европа", каза Докузовски.

Треньорът заяви също, че се притеснява повече от играта в загубените две контроли, но сега мотивацията ще бъде различна.

"В последните контроли повече ме притеснява играта, отколкото резултатите, защото мисля, че беше нормално. Малко по-късно започнахме подготовка и малко повече бяхме мотивирани в мачовете с Барселона и Цървена звезда. Когато си направил  такива добри мачове е нормално да падне концентрацията и мотивацията, но мисля, че сега е нещо съвсем друго. Да играеш  квалификации за Евролига за всеки един играч, за мен като треньор, за всички е голяма работа, това е уважение и трябва да  докажем там, че заслужено сме в тези квалификации", добави Докузовски.

Шампионите са разузнали отлично съперника си. "Разузнали сме много добре Канту. Те играят много силна защита, имат 10 равностойни играчи, играят много бърз баскетбол. Знаем, че ще ни е много трудно, но ще се опитаме, тъй като и ние имаме добри качества, да се представим колкото се може по-добре. Ако съм честен и откровен в тези квалификации ще бъде много трудно, защото от осем отбора само един се класира за групите. Но нека да караме едно по едно, защото сега не е честно да говорим за УЛЕБ. За мен най-големите фаворити в тази осмица  са Канту, Донецк (Украйна), а най-силният и с най-голям бюджет УНИКС Казан (Русия)", каза още Марин Докузовски. 

ДРАМА! Берое пак с титлата при жените

Деана Стояновска заби 19 точки

Далас изравни серията с Клипърс след победа с три точки

Пейсърс отнесе Бъкс с 125:108

ОБЗОР: Спартак, Рилецо и Левски завършиха с победи редовния сезон в НБЛ

Вижте четвъртфиналните двойки и крайното класиране

Академик (Пловдив) завърши с категорична победа сезона в НБЛ

След 125:92 над Берое

ОБЗОР: Денвър обрърна ЛА Лейкърс в плейофите на НБА

Вижте подробности

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Сибиу и Павлин Иванов отпаднаха от баскетболното първенство на Румъния

Вижте подробности

ЦСКА надви Черно море с невероятен спектакъл с 204 точки (ВИДЕО)

Двата отбора играха за честта си и направиха страхотно шоу за феновете

Шумен лиши Ямбол от плейофите, Левски взе квотата

Шуменци записаха четвърти пореден успех след 84:71 в мача от 32-ия кръг

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки