Сашо Везенков преди Канту: Там ще ни гледат 7 000 зрители, не като тук с Барселона 2 000 от цяла България

"Отиваме в Италия да играем добър баскетбол"

Сашо Везенков преди Канту: Там ще ни гледат 7 000 зрители, не като тук с Барселона 2 000 от цяла България

Спортният директор на Лукойл Академик Сашо Везенков заяви, че участието в квалификациите на Евролигата е признание за тима и очаква българките баскетболисти да играят добър баскетбол. "Студентите" заминаха днес за Италия, където утре от 21:45 часа излизат срещу домакините от Канту в първия мач от квалификациите. Според регламента само победителят в пресявките се класира за груповата фаза.

"Ще покажем колко сме готови. Отиваме да играем добър баскетбол, пък от там нататък каквото стане. Канту са платили 150 хиляди евро за този турнир. Очаква се много голяма посещаемост. Очакват се седем хиляди зрители, не както тук с Барселона да дойдат две хиляди от цяла България. Хората разчитат да стигнат поне до финала, както и ние да изиграем един добър мач. Ние не сме фаворити във всичко това, което става", каза Везенков на летище "София".

Той заяви, че в момента не може да се поставят цели пред тима. "Не може да се поставят цели, това е баскетбол. Отиваме да играем. Минимална цел имаме - да стигнем до осемте най-добри на УЛЕБ. Това е минималното, което се очаква от този отбор. Дасе надяваме, че догодина ще бъдем направо в групите. Това е стъпало. Не можеш да го откажеш. Осем отбора участват в тази квалификация, кой от кой по-известен, за да играят в Евролигата. За нас е едно предизвикателство, за да може догодина да знаем къде отиваме, ако стане това", допълни спортният директор на Лукойл.

Шампионите загубиха последните си две контроли - от Левски и от Раднички (Крагуевац). "Резултатите в контролите не ме притесняват. Още след мача с Цървена звезда се опитах да ви кажа, че - да, като личности добре, но като отбор - още далече от това, което може да се очаква. Не сме напълно готови, малко време за подготовка, но не търсим оправдания. Отиваме да изиграем добре мачовете и да останем колкото може по-дълго в Милано, заяви Сашо Везенков.

Той коментира, че в Евролигата не се допускат случайни отбори. "Евролигата е строго комерсиален турнир. Там не се допускат случайни отбори. Виждате как е направена, няма отбори от Албания или Армения например. Вие видяхте, че дори Барселона и Панатинайкос на турнира в Арена Армеец доведоха 3 хиляди човека. Те гледат всичко това и нямат никакъв интерес да играят отбори, които няма да доведат хората в залата. Да изчакаме да видим. Всичко се променя непрекъснато. Всичко е много, много прецизно", каза още Везенков.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки