Реднап за Берба: Челси и Ливърпул го изпуснаха, щеше да пасне идеално и в Тотнъм

Марк Лоурънсън също упрекна мърсисайци, че не са взели бившия нападател на Манчестър Юнайтед

Реднап за Берба: Челси и Ливърпул го изпуснаха, щеше да пасне идеално и в Тотнъм

Един от най-опитните английски треньори Хари Реднап обяви в ефира на BBC, че според него грандовете Челси и Ливърпул са изпуснали едно перфектно ново попълнение това лято в лицето на Димитър Бербатов.

Опитният наставник, който се раздели с Тотнъм заради разногласия със собственика Даниел Леви, бе категоричен, за сумата от около 5 млн. паунда, поискана от предишния клуб на българина Манчестър Юнайтед, трансферът на Бербатов е бил „нарисуван” за някои от големите клубове, в чиито редици има нужда от нападател.

„Бербатов е страхотен трансфер! Той можеше да е перфектно попълнение за Челси или за Ливърпул”, сподели Реднап. „Независимо дали говорим за титулярен нападател или такъв, който да служи за подкрепление, Бербатов би свършил отлична работа в Челси със своите качества, защото в момента те нямат реална алтернатива на Фернандо Торес в предни позиции.

Той също би паснал идеално и в Ливърпул, тъй като се вписва страхотно в стила, който Брендън Роджърс налагаше в Суонзи, а сега и на „Анфийлд”. Бербатов е един изключително техничен и умен играч, а за парите, които Манчестър Юнайтед искаше за него, бе един нарисуван трансфер, дори и за Тотнъм.

Всъщност, не се сещам за тим, в който той нямаше да отговори на очакванията”, допълни свободния в момента треньор, записал в богата си кариера близо 1300 мача като мениджър.

Към мнението на Реднап се присъедини и анализаторът на BBC Марк Лоурънсън:

„Ливърпул изпусна Димитър Бербатов, тъй като, според мен, американските им собственици са гледали на него като на твърде стар – 31 години, но точно същото е положението и с Клинт Демпси от Фулъм“, написа в колонката си бившият играч на Ливърпул.

„Но виждайки въздействието на Бербатов върху Фулъм, осъзнаваме колкото много още може да даде той. Димитър щеше да е фантастичен в тандем с Луис Суарес в предни позиции”, допълва Лоурънсън.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки