Тодор Стойков: Ще се радвам, ако скоро играем директно в групите на Евролигата

„Взел съм си багаж за цяла седмица”, каза капитанът на Лукойл при заминаването за Италия

Тодор Стойков: Ще се радвам, ако скоро играем директно в групите на Евролигата

Капитанът на Лукойл Академик Тодор Стойков демонстрира добро настроение при заминаването на отбора за Италия, където във вторник започва квалификационният турнир за Евролигата.

Стойков и съотборниците му ще излязат срещу домакина Канту утре, а попитан за очакванията си, той шеговито каза, че си носи багаж за цяла седмица.

„Естествено, хубаво е, че ще опитаме. Дано се представим по начина, по който трябва, за да успее отборът да участва и в следващите години и да влезе в групите. Започнахме подготовка малко по-късно, но пък важен е резултатът. Ако постигнем това, което искаме, всичко е наред", сподели Стойков.

"В контролите показахме две различни лица. Изненадващо за мен, срещу Барселона и Цървена Звезда се представихме много добре, а по-слабо – в последните контроли. Дано да играем по начина, по който трябва утре в Италия. Ще се радвам, ако Лукойл играе директно в групите на Евролигата следващите години.

Рано или късно отбор от България ще играе там, дано е по-скоро. На мен ми се иска да е още сега, взел съм си багаж за цяла седмица. Вярвам, че имаме шанс, макар и минимален. Отиваме като аутсайдер. Предполагам, че малко или много ще ни подценят”, допълни капитанът на "студентите".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки