Реал /Мадрид/ скъси дистанцията до Барса с първата си победа като гост през сезона (видео)

„Кралския клуб” спечели с 2:0 отложеното столично дерби с Райо Валекано

Реал /Мадрид/ скъси дистанцията до Барса с първата си победа като гост през сезона (видео)

Испанският шампион Реал /Мадрид/ се наложи като гост за първи път през кампанията, след като спечели с 2:0 отложената си визита на Райо Валекано от петия кръг на Ла Лига.

„Белия балет” не убеди с играта си, но все пак успя да скъси изоставането си от лидера Барселона на осем точки. Столичното дерби, което трябваше да се проведе в неделя вечер, но бе отменено заради прекъсване на електричеството на стадион "Естадио де Вайекас", започна добре за гостите.

Силен мач за тях изигра аржентинското крило Анхел ди Мария, който още в 13-ата минута бе изведен от Кристиано Роналдо по левия фланг и центрира остро по земя, за да може Карим Бензема да засече топката в опразнената врата на далечната греда за 1:0.

Последваха добри минути за Реал, но Лука Модрич, Карим Бензема и Анхел ди Мария пропуснаха изгодни ситуации, а домакините отговориха в 33-ата минута.

Тогава стражът на гостите Икер Касияс трябваше да показва класата си, спасявайки удар с глава отблизо на Делибашич, а след последвалия шут се наложи Шаби Алонсо да изчиства топката от голлинията.

До края на полувремето нямаше повече опасности и така двата тима се оттеглиха на почивка при резултат 1:0 в полза на „Кралския клуб”. След паузата обаче „пчеличките” заиграха по-мотивирано и се опитаха да притиснат своя опонент.

Те обаче не успяха да осъществят сериозен натиск и в 59-ата минута Бензема се разписа, след като преди това бе прозвучал сигнал на рефера, чийто асистент му сигнализира за нарушение срещу Анхел ди Мария малко и спря головата атака на Реал.

Десет минути след ситуацията Ди Мария изведе Роналдо в наказателното поле на Райо и португалецът се опита да върне топката към точката за дузпата, ала тя се отби в ръката на плонжирал бранител на домакините и съдията посочи бялата точка.

С изпълнението на дузпата се нагърби португалецът, който не сгреши и реализира четвъртото си попадение през сезона за 2:0. В 73-ата минута той можеше да се разпише отново, след като появилият се малко преди това Игуаин напредна отдясно и центрира по земя към португалецът, но той не можа да вкара топката в опразнената врата, тъй като ударът му срещна гредата.

След това домакините се изнервиха и в самия край на двубоя останаха с човек по-малко на игрището, тъй като Касадо бе изгонен заради втори жълт картон.

След успеха си Реал /Мадрид/ се изравни по точки със своя опонент, понеже и двата тима имат по седем пункта. Лидер е Барселона с 15, а шестият в класирането Севиля има 8.

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

Капитанът на Ливърпул отписа титлата

Вижте какво каза Върджил ван Дайк

Критиките са част от ежедневието в Манчестър Юнайтед

Думи на Бруно Фернандеш

Уникална психология! Анчелоти лъже играчите на Реал М

Вижте подборности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки