Българи уреждат мач с 10 гола в Малта?

Каре български легионери в Хамрун Спартанс загубиха с 2:8 от лидера Валета, губят 0:5 до 17-та минута

Българи уреждат мач с 10 гола в Малта?
В странен мач участваха четиримата български футболисти в състава на Хамрун Спартанс в 5-ия кръг на малтийското първенство. Отборът на Антон Вергилов, Адриан Олегов, Любомир Витанов и Николай Божов загуби с 2:8 от лидера Валета, но нашите влязаха в историята с истински рекорд, след като още до 17-ата минута вече губеха с 0:5.

Шест от общо осемте гола за Валета вкара местната легенда и национал на страната Майкъл Мифсуд, който оформи хеттрик в рамките точно на 3 минути- в 13-ата, в 14-ата и в 16-ата минута.

Иначе Мифсуд откри резултата в 4-ата, а в 6-ата Райън Фенек направи 2:0. Мифсуд се разписа също така в 57-ата и в 74-ата минута, а бразилецът Дани дос Сантос се разписа в 33-ата минута.

Скандалното поведение на отбора на Хамрун Спартанс беше основна тема в коментарите на запалянковците в интернет-форумите. Българските футболисти в отбора на Хамрун имаха най-ниски оценки, но треньорът така и не смени нито един от тях, пише пък вестник „Малта Таймс“.

Валета е начело в класирането с 15 точки от пет мача, колкото има и Хибърниънс. Хамрун Спартанс пък е на 9-о място с три точки.
В Хамрун Спартанс е и българският треньор Атанас Маринов, който преди началото на сезона беше обявен като технически директор, но в някои интернет-сайтове от Малта беше посочван като помощник-треньор.

В дивизия 1 (второ ниво) Луксол-Сейнт Андрюс постигна победа с 3:1 над отбора на Бирзебуджа, като първите два гола за Луксол бяха български- на несебърлията Трайо Грозев и на пристигналия от колежанските лиги на САЩ младок Румен Кереков.

В Лигата на остров Гозо пък Слави Костенски стартира с победа за отбора на Шагра Юнайтед- 2:1 срещу силния отбор на Шаукия Тайгърс, който привлече бившия нападател на Съндърланд Дийн Шийлдс. 
Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

Капитанът на Ливърпул отписа титлата

Вижте какво каза Върджил ван Дайк

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки