Миньор става общински клуб

Гласуват промяната на сесия на 4 октомври

Миньор става общински клуб
Финансовото положение в Миньор Перник е на път да се стабилизира. В началото на месец октомври перничани официално ще станат общински клуб, твърди „Тема Спорт”. Именно това ще е първата стъпка за спасение на жълто-черните от фалит. След оттеглянето на Никифор Вангелов положението в клуба стана трагично, като треньорският щаб, включително лекари и масажисти, не бяха получавали заплати от четири месеца.
 
В началото на миналия месец кметицата на Перник Росица Янакиева се нае да намери спонсор, който да спаси клуба от фалит. За да бъде факт сделката обаче, бе нужно общината да придобие цялата власт в Миньор, тоест да вземе дела и на "Минна компания".
 
"На 4 октомври общинският съвет ще реши дали да одобри приемането на целия пакет акции. Чак след това ще можем да говорим с реални имена за спонсори и хора. Сега обаче не мога да кажа нищо повече. Трябва да изчакаме събранието", сподели Росица Янакиева.
 

Изпълнителният директор генерал Димитров добави, че очаква добро бъдеще за Миньор, като не се съмнява, че общината ще вземе акциите. "След срещата ще може да се преговаря с фирми. Очаквам всичко да се развие благополучно. Заплатите за отбора не са проблем. Просто трябва да има яснота около бъдещето на клуба. Иначе всичко с футболистите е точно. Надявам се скоро да дойдат и добрите резултати", каза изпълнителният директор на Миньор генерал Йордан Димитров.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки