Джокович безапелационен срещу Цонга в Австралия

Четвъртият в схемата Зверев се поизмъчи, но наниза 29 аса и загуби само гейм от петия сет

Джокович безапелационен срещу Цонга в Австралия

Шесткратният шампион Новак Джокович (Сърбия) се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис.

Поставеният под номер 1 Джокович елиминира участващия с "уайлд кард" Жо-Вилфред Цонга (Франция) с 6:3, 7:5, 6:4 в повторение на финала на турнира от 2008 година, когато сърбинът за първи път триумфира на "Мелбърн Парк".

Цонга се опита да се противопостави и в дълги периоди беше равностоен, но Джокович показа изключителната си класа в ключовите моменти.

Джокович проби първи в мача - за 3:1 в първия сет, но Цонга веднага направи рибрейк. Последва нов пробив на сърбина, който малко след това поведе с 5:2 по пътя към успеха в първия сет. Във втората част поведе с 5:3 след пробив в седмия гейм, но Цонга изравни за 5:5.

Сърбинът взе подаването на французина в 11-ия гейм и със своя сервис след това затвори втората част. В третия сет световният №1 направи един пробив и това се оказа напълно достатъчно.

Следващият съперник на сърбина ще бъде номер 25 Денис Шаповалов (Канада), който спечели срещу Таро Даниел (Япония) с 6:3, 7:6 (2), 6:3.

Четвъртият в схемата Александър Зверев се поизмъчи, но все пак стигна до победата срещу Жереми Шарди от Франция със 7:6 (5), 6:4, 5:7, 6:7 (6), 6:1. Германецът, който наниза 29 аса, пропусна мачбол в тайбрека на четвъртия сет, но в петата част беше безапелационен и даде само гейм на съперника си.

Зверев ще се опита да премина третия кръг в Мелбърн за първи път в кариерата си в мача срещу Алекс Болт (Австралия). 26-годишният Болт, който участва с "уайлд кард", отстрани номер 29 Жил Симон (Франция) с 2:6, 6:4, 4:6, 7:6 (8), 6:4 и записа най-доброто си представяне в турнирите от “Големия шлем”. Болт спаси 4 мачбола в четвъртия сет по пътя към победата.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки