Легендарният Тони Надал идва в България като посланик на Sofia Open

Човекът, подарил на тениса Рафа Надал, ще тренира с български деца на 18 януари от 17 часа в зала „София“

Легендарният Тони Надал идва в България като посланик на Sofia Open
Тони Надал – определян като най-успешния тенис треньор в историята заради спечелените 16 титли от „Големия шлем“ с Рафаел Надал, пристига в България по покана на Българската федерация по тенис и ще бъде посланик на Sofia Open 2019!

Чичото на Рафа Надал и негов бивш треньор подкрепя турнира от сериите АТР 250 и ще допринесе за основната мисия Sofia Open  - още повече български деца да се запалят по тениса и да преследват мечтите си на корта.

Именитият испански специалист е треньор на Рафа Надал от 1990 до 2017 г. Като треньор участва в извоюването на общо 75 титли на сингъл и още 11 титли на двойки. Именно Тони Надал извежда Рафа до „Кариерен Златен Шлем“. Заедно двамата имат титли на Откритото първенство на Австралия (2009), „Ролан Гарос“ (2005 – 2008, 2010 – 2014, 2017 – 2018), „Уимбълдън“ (2008, 2010) и Откритото първенство на САЩ (2010, 2013, 2017). През 2008 г. чичо Тони извежда племенника си и до златен олимпийски медал на игрите в Пекин на сингъл, а през 2016 г. в Рио до Жанейро и до такъв на двойки. Заедна двамата са достигнали до зашеметяващите 30 титли от турнири от сериите „Мастърс 1000“. 

Тони Надал има двама братя – легендата на футболния „Барселона“ Мигел Анхел Надал и Себастиан, бащата на Рафа. Антонио Надал е роден на 27 февруари 1961 г. в Манакор. Като дете тренира футбол, плуване и тенис на маса. На 14 г. става първият от фамилията, който започва да играе тенис. А това впоследствие предопределя и развитието на феномена Рафа Надал. Тони Надал решава да се развива в треньорството, става дипломиран треньор, започва да менажира тенис клуба в Манакор, като учи студенти. Така започва да тренира и своя племенник. Именно чичо Тони запалва Рафаел по тениса, когато Рафа е едва тригодишен. Антонио е и човекът, който учи Рафа да играе с лявата ръка, въпреки че талантът не е левичар.

В България като посланик на Sofia Open  идва човекът, решил да тренира младия Рафаел на по-обикновени кортове и със стари тенис топки, за да покаже на племенника си, че не екипировката определя печелиш или губиш. Треньорът, шлифовал до съвършенство един от най-ценните диаманти в историята на тениса.

В петък (18 януари) от 17 часа в зала „София“ в Борисовата градина Тони Надал ще проведе тренировъчна сесия с български деца. Всички таланти, трениращи тенис, и всички деца, които имат желание да се докоснат до най-титулувания тенис треньор в историята, ще получат тази изключителна възможност, благодарение на визитата на Тони Надал заради Sofia Open. Достъпът на деца, родители и фенове за специалната среща с Тони Надал в зала „София“ е свободен.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки