СЕНЗАЦИЯ: Джокович и Циципас ще са звездите в София

Гърци заливат „Арена Армеец“ за тениса

СЕНЗАЦИЯ: Джокович и Циципас ще са звездите в София

Гръцка инвазия се очаква между трети и десети февруари в София.

Причината е традиционният вече тенис турнир от веригата АТР 250 "София Оупън".

Елините вече са се заканили да изкупят максимално много билети, за да подкрепят с пълно гърло младата надежда на гръцкия, а и световния тенис Стефанос Циципас.

Младокът, който продължава със силните си изяви на Откритото първенство на Австралия, е потвърдил участие в надпреварата в София.

"Вече имаме много заявки от гръцки студенти в София, а и много хора от южната ни съседка ще дойдат, за да гледат Циципас. Разпитват ни за всичко, каква ще е програмата, кога ще са финалите и всичко останало. Доста от тях вече си взеха пропуски и за финала, явно очаквайки, че Стефанос ще стигне до там", обявиха организаторите пред "Стандарт".

Циципас се радва на голяма подкрепа, където и да участва. По време на мачовете му в Мелбърн солидна агитка дере гърло при всяка спечелена от играча точка.

Иначе, другата голяма звезда за "София Оупън", която се очаква да дойде, е Новак Джокович. Сърбинът обаче няма да участва в турнира.

Той ще се появи за открит урок с дечица и вероятно ще раздаде и автографи. Все пак Ноле има адски много фенове в у нас и факта, че той ще е специален гост на турнира, гарантира висока посещаемост.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки