Федерер прелетя към осминафиналите в Мелбърн

Шампионът продължава защитата на титлата си без загубен сет!

Федерер прелетя към осминафиналите в Мелбърн

Роджър Федерер продължава защитата на титлата си на Откритото първенство на Австралия след лесна победа в три сета срещу Тейлър Фриц с 6:2, 7:5, 6:2 в третия кръг на турнира.

Третият в схемата швейцарец не допусна нито един пробив и спечели срещу 21-годишния американец за час и половина игра, за да стигне до 17-а поредна победа в първия за годината турнир от Големия шлем.

Шесткратният шампион се класира за осминафиналите без загубен сет и записа общо 97-и успех от 110 мача на твърдите кортовете в Мелбърн.

Световният №3 очаквано не остави никакви шансове на Фриц. 21-годишният американец, който заема 50-ото място в световната ранглиста и за пръв път в кариерата си достигна до третия кръг на Australian Open, успя да окаже съпротива единствено във втория сет.

Федерер беше безкомпромисен в своите сервис геймове. Той загуби само 10 от 70-те точки, които бяха разиграни в подаванията му, и не даде нито една възможност за пробив на Фриц. В същото време швейцарецът стигна до девет точки за пробив и реализира пет от тях.

Федерер завърши с десет аса и общо 34 печеливши удара срещу 24 за Фриц. Шампионът допусна и по-малко непредизвикани грешки - 14 срещу 22.


В спор за място в четвъртфиналите той ще има далеч по-тежко изпитание в лицето на гръцкия талант Стефанос Циципас. 20-годишният тенисист спечели здрава битка с грузинеца Николоз Басилашвили - 6:3, 3:6, 7:6 (7), 6:4 за 2.54 часа. 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки