Шефът на руския биатлон: В Норвегия трябва да си болен, за да си в националния отбор

При нас спортисти са само здрави хора, допълни Владимир Драчев

Шефът на руския биатлон: В Норвегия трябва да си болен, за да си в националния отбор
Президентът на руския биатлон Владимир Драчев разкри какви са разликите между състезателите в националния отбор на страната му и тези в държавния тим на Норвегия.
 
Както се знае последните правят много силен сезон, като лидерът им Йоханес Бьо обира почти всички златни медали в надпреварите от Световната купа.
 
Драчев бе категоричен, че в отбора на Русия няма практика да се използват Терапевтични изключения - документи, които позволяват да се използват легално стимулиращи препарати, като това се прави с цел лечение на състезателя от някоя болест.
 
В последно време обаче се говори, че всъщност диагнозите в повечето случаи са измислени и служат просто, за да се използват забранени субстанции с разрешение от ВАДА или световната федерация по биатлон.  
 
„Съгласен съм, че и ние можем да действаме по този начин с Терапевтични изключения. Ние обаче имаме малко по-различна политика. При нас болен човек не става състезател. А в Норвегия, за да попаднеш в спорта трябва да имаш такъв сертификат.
 
Така че подходите ни коренно се различават в този аспект. Норвежците трябва да имат документ за заболяване, за да ги включат в националния отбор по биатлон”, заяви Драчев в ефира на канал „Звезда”.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки