ЗЛОВЕЩО: Откриха едно от телата на злощастния самолет на Сала

Отделът за разследване на авиационни катастрофи обмисля какви да бъдат следващите стъпки

ЗЛОВЕЩО: Откриха едно от телата на злощастния самолет на Сала

Тялото на единия от двамата в самолета – Емилиано Сала и пилота Дейв Иботсън – е било забелязано сред отломките открити във водата в Ла Манша. В неделя самолетът бе открит на дъното до остров Гърнси, почти две седмици след неговото изчезване.

Отделът за разследване на авиационни катастрофи потвърди информацията за самолета по-рано днес.

Водолазите са открили тялото на единия от двамата. На видеозаписите на специалистите се вижда  или пасажерът Емилиано Сала, или пилота Дейв Иботсън, като тялото не е било идентифицирано.

В момента Отделът за разследване на авиационни катастрофи обмисля какви да бъдат следващите стъпки. Те ще се консултират със семействата на двамата, както и с полицията.

Подводното търсене стартира, след като бяха набрани необходимите средства за него. Преди това полицейските власти на остров Гърнси прекратиха търсенето на 24 януари, след като самолетът изчезна на 21 януари при полет от Нант към Кардиф.

Бившата звезда на Нант отпътува със самолет с пилот Дейвид Иботсън преди две седмици, за да сбъдне мечтата си. Да стане част от магията на Висшата лига като играч на Кардиф Сити. Самолетът обаче така и не стигна крайната си цел. Изчезна над Ла Манша.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки