Треньорите на турнира „Русчук” хвалят Мерике Андерсон от Дунав 8806

Георги Божков сподели, че Кристина Сантяго в момента е контузена и като цяло той очаква повече от американските попълнения

Треньорите на турнира „Русчук” хвалят Мерике Андерсон от Дунав 8806

На състоялата се днес пресконференция с треньорите на отборите, участващи в турнир „Русчук“, имаше единодушие сред наставниците на „Дунав 8806“ – Русе, „Нефтохимик 2010“, „Монтана 2003“ и „Берое 07“ относно моментното състояние на баскетболистките. Гостуващите отбори благодариха на ръководството на клуба за поканата, защото подобен турнир е много полезен преди началото на шампионата. Красимир Трифонов, Председател на УС, сподели че това са едни от най-класните отбори на първенството и оценява усилията им да се включат в традиционния турнир.   

От вчерашните две срещи треньорите отличиха Мерике Андерсон от състава на „Дунав 8806“, като изключително класна и атрактивна състезателка. Георги Божков сподели, че Кристина Сантяго в момента е контузена и като цяло той очаква повече от американските попълнения, но не иска да ги сравнява с миналогодишните състезателки.

„За мен е важно, че вчера момичетата се стараха много!“ допълни той. „Мерике грабна публиката и мисля, че тя ще е една от звездите на нашия отбор,“ каза още старши-треньорът на „Дунав 8806“. Той обясни, че липсата на опит при новите попълнения и недостатъчното време за сработка, са в основата на вчерашното представяне, защото за него не е много ясно дунавки или съставът на „Берое 07“ са победителки. „Мачът се реши с една ситуация в последната секунда, имахме затруднения срещу защитата, допуснахме много грешки, но тепърва предстои обиграването на отбора“, каза Божков.

Албена Бачкова, треньор на „Берое 07“ сподели, че е доволна от своите момичета, защото са показали характер в срещата - „Съжалявам, че загубихме мача, но е хубаво, че има такива турнири, за да премерим сили преди първенството.“ Бачкова изрази надежда, че това не е окончателната селекция на отбора й.   

Петко Маринов, старши-треньор на „Нефтохимик 2010“, започна с думите, че се радва, че Ейдриън Джонсън и Шарел Алън не са в състава на „Дунав 8806“ тази година. Той също даде висока оценка на турнир „Русчук“, защото „това е проверка на моментното състояние на отборите“. Маринов сподели, че през последните години женското баскетболно първенство е доста по-интересно от мъжкото, защото всеки един тим има шанс за победа и пожела успешен сезон на колегите си.      

Славко Димитров, наставникът на „Монтана 2003“, изрази задоволство от условията на турнира и от факта, че в Русе баскетболът е на почит и очевидно е спорт номер едно за града. „Тази година селекцията на всички отбори е много интересна, съставите са нови, а отбори като „Хасково“ и „Левски“ също дават заявки за добро представяне,“ добави още той. Димитров призна, че със сигурност ще търси още попълнения в отбора си, след като е видял представянето на другите в турнира. 

Днес (28.09., петък) ще се играят още две срещи от турнира: от 16.30 часа „Нефтохимик 2010“ ще срещне „Берое 07“, а от 18.30 часа сили ще премерят „Монтана 2003“ и дунавки. Цената на билетите за турнир „Русчук“ е като за стандартен мач от шампионата – 3 и 5 лв., като специално за турнира с един билет ще могат да бъдат посетени две срещи в един и същи ден. В петък срещите отново са от 16.30 и от 18.30 часа.

Далас се класира за финала на Запад в НБА

С две точни стрелби на Пи Джей Уошингтън в края на шестия мач

Индиана прати серията с Ню Йорк в седми мач в НБА

Вижте подробности

Рилски спортист разгроми Спартак (Пл), отива на финал

Вижте подробности

Минесота изравни серията с Денвър и я прати в решителен седми мач

Тимбъруулвс разби Нъгетс с 115:70

Балкан надви Черноморец и се класира на финал в мач номер 4 (ВИДЕО)

Ботевградчани бяха непоколебими с 94:78 и спечелиха серията с 3:1

MVP на НБА Никола Йокич вкара 40 точки и доближи Денвър до финала на Западната конференция

Ню Йорк Никс би Индиана Пейсърс

В Плевен: Спартак би Рилецо и вкара серията в 5-и мач (ВИДЕО)

Решителният двубой e в Самоков този петък

Селтик поведе серията с Кавалиърс

Оклахома изравни Маверекс до 2:2

Балкан победи Черноморец и взе аванс в серията (ВИДЕО)

Ботевградчани имат шанс да спечелят пред своите фенове на 15-ти май

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки