Победната серия на Левски приключи, Локо (Сф) се изпречи на пътя на "сините" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Двубоят на стадион "Славия" завърши наравно - 1:1, "железничарите" успяха да достигнат до равенството след гол в продължението

Победната серия на Левски приключи, Локо (Сф) се изпречи на пътя на "сините" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Локомотив (София) успя да сложи край на серията на Левски от шест поредни победи в "А" група, след като измъкна точка от "сините" в мача между двата тима от 7-ия кръг на шампионата. "Сините" водеха с 1:0 почти до самия край на срещата, но в продължението на двубоя столичните "железничарите" успяха да изравнят и по този начин двубоят завърши наравно - 1:1.

Иначе Левски имаше аванс от един гол на почивката на двубоя, след като Базил Де Карвальо успя да отбележи седмия си гол в първенството от началото на сезона. В края на първата част обаче "сините" останаха с човек по-малко, след като Владимир Гаджев бе изгонен за удар без топка. През второто полувреме Локомотив бе по-добрият тим на терена, но успя да се добере до изравнително попадение чак в добавеното време на срещата. Така мачът завърши наравно 1:1.



Първите пет минути от мача бяха равностойни, а в 12-ата минута Даниел Пеев можеше да открие резултата, но след изстрела му от десетина метра кълбото не попадна в мрежата на „сините”. Минута след това Пламен Илиев сбърка, подарявайки топката на Локомотив, а Димитър Телкийски се озова сам срещу вратаря на Левски, но след удара на халфа на Локомотив топката срещна дясната греда на вратата на "сините".

Малко преди средата на първата част Марсиньо комбинира с Базил Де Карвальо, който можеше да се разпише след технично изпълнение с пета, но Галев улови. В 22-ата минута Рамос центрира в наказателното поле, а Бранеков се извиси над всички, но кълбото отиде застрашително към собствената му врата и единствено добрата намеса на вратаря Галев предотврати автогола.



”Сините” поведоха с 1:0 в 32-ата минута след гол на Базил Де Карвальо. Нуно Пинто тръгна отляво, центрира топката на противоположния фланг, където Симеон Райков овладя и влезе в наказателното поле, след което намери точно Базил Де Карвальо във вратарското поле, а той от два метра направи резултата 1:0.



До почивката „сините” имаха още няколко възможности пред вратата на противника. В 37-ата минута Станислав Ангелов нанесе удар от около 30 метра, а кълбото премина много близко до лявата греда на Галев. Две минути след това Марсиньо пое кълбото от Гаджев и намери Рамос, който навлезе в наказателното поле, стреля от движение и топката срещна напречната греда.

В края на първата част се стигна до един от най-интересните моменти в мача до този момент. Владимир Гаджев овладя кълбото и тръгна в атака, а Кристиян Добрев го събори на земята с шпагат, но не последва сигнал за нарушение. След това Гаджев ритна без топка Добрев, а реферът показа директен червен картон на футболиста на "сините". Капитанът на Локомотив пък бе предупреден с жълт картон. Малко след тази ситуация се стигна и до края на първото полувреме.



Началото на втората част бе динамично. В 53-ата минута Кристовао Рамос навлезе в наказателното поле, стреля, а топката срещна левия страничен стълб и крака на Галев, след което излезе в корнер. Две минути след това Даниел Пеев върна към Васил Велев, който от около 30 метра стреля много силно, а кълбото срещна дясната сглобка на вратата на Левски.

Малко след това Георги Христов влезе в единоборство със Станислав Ангелов в наказателното поле на Левски, играчът на Локомотив падна на тревата, искайки дузпа, но съдийски сигнал за 11-метров наказателен удар не последва. В следващите минути имаше няколко ситуации пред вратата на Пламен Илиев, но с пропуски се отчетоха на два пъти Георги Христов и веднъж Васил Велев.



В 71-ата минута Велков стреля с глава, но в аут, а десет минути след това и Борносузов можеше да се разпише, но силният му удар бе спасен от Пламен Илиев. Малко преди края на редовното време, топката беше центрирана в наказателното поле на „сините”, Георги Христов с глава насочи кълбото, а то срещна ръката на Ели, но съдията не отсъди нищо.



Така се стигна до 1-ата минута на даденото от съдията продължение на срещата, когато Локомотив успя да изравни. Топката бе центрирана в наказателното поле на Левски, вратарят Галев, който се беше включил при центрирането, отправи изстрел, топката бе избита, а в крайна сметка отиде в краката на Антонио Павлов, който отбеляза за 1:1.

Така двубоят завърши без победител. След това равенство Левски е на 2-ата позиция с актив от 19 точки, докато Локомотив (София) заема 6-ото място с 9 точки.

ОЩЕ СНИМКИ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!!!
 

А ФГ 12/13

ПО   Отбор М П Р З Голове Г. ТО
1   ФК Лудогорец Разград 7 7 0 0 18:4 14 21
2   Левски София 7 6 1 0 15:3 12 19
3   Литекс Ловеч 7 4 2 1 15:3 12 14
4   Ботев Пловдив 7 4 1 2 11:6 5 13
5   Славия София 7 4 1 2 13:10 3 13
6   Локомотив София 7 2 3 2 9:6 3 9
7   Берое Стара Загора 6 3 0 3 10:12 -2 9
8   Пирин Гоце Делчев 7 3 0 4 5:10 -5 9
9   ЦСКА София 6 2 2 2 8:4 4 8
10   Локомотив Пловдив 7 1 4 2 10:10 0 7
11   ПФК Монтана 6 2 0 4 Ключови думи: Левски

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки