Майкъла сменя Ваноли на "Армията" до дни

Георги Илиев - Майкъла най-вероятно ще бъде новият спортен дирек­тор на ЦСКА. Това сочат по­следните събития в Борисовата градина

Майкъла сменя Ваноли на "Армията" до дни
Георги Илиев - Майкъла най-вероятно ще бъде новият спортен дирек­тор на ЦСКА. Това сочат по­следните събития в Борисовата градина. Бившият фут­болист на червените и чест коментатор на страниците на "Тема Спорт" вчера бе на "Армията". 
 
Той се видя с от­бора след сутрешната тре­нировка. Говори и с треньора Младенов, с когото бяха съотборници в ЦСКА през 80-те години. Стойчо се разми­на за секунди с националния селекционер Любо Пенев, който се появи за традиционни­те мачове на изкуственото игрище.
 
Според запознати "Титан" са се чудели доскоро на кого измежду Георги Илиев и Сте­фан Орманджиев да поверят поста спортен директор, ка­то в крайна сметка са се спрели на Майкъла. Той е имал и много по-голямо желание да започне работа на "Армия­та". За последно Илиев бе част от клубната управа в началото на управлението на Васил Божков, но си тръгна след лют конфликт с част от феновете. Тогава срещу него скочи Централният фенклуб, оглавяван по това време от Димитър Ангелов.
 
Хората на Дучето възроптаха и срещу самия Аспарух Никодимов по време на последния му пре­стой на треньорския пост. Интересното е, че Паро съ­що е пред завръщане в ЦСКА. На практика "Титан" е на път да върне в клуба двама от хората, които по едно време бяха в oткрит кон­фликт с ексшефа на фенклуба.
 
През последната година Ге­орги Илиев, който има успе­шен бизнес в областта на строителството, на няколко пъти се спрягаше като новия силен човек на "Армията", но до назначението му така и не се стигаше. След последни­те разговори обаче това е на път да се случи.
 
"Тема Спорт" направи неколкократни опити да се свърже с почти сигурния нов спортен директор на 31-кратните шампиони, но той не си вдигна телефоните. Хора от управата на ЦСКА обаче потвърдиха, че Майкъла е пред завръщане в клуба. Промяната се очаква да стане факт до една седмица. Освен ако от "Титан" за пореден път не се отмет­нат от намеренията си в по­следния момент.
 
Иначе Родолфо Ваноли може да напусне ЦСКА до брое­ни дни. Италианецът бе назначен в началото на юли за спортен директор на клуба. Никой обаче не знае с какво точно се за­нимава той. Известно е, че вчера Ваноли е имал разговор с един от соб­ствениците на клуба. Двамата са обсъдили бъ­дещето на италианеца на "Армията". Самият Вано­ли призна пред "Тема Спорт" за разговора си с единия от босовете на ЦСКА, но не пожела да на­прави официално изявле­ние по темата.
 
Още днес или утре той може да напусне Бълга­рия, за да отиде на разго­вори с друг клуб, от кой­то има покана. Първона­чално от "Титан" го има­ха като вариант за за­местник на Стойчо Мла­денов на треньорския пост, но последните ин­дикации сочат, че до та­кава рокада няма да се стигне.
 
Ако Майкъла заеме по­ста спортен директор на ЦСКА, то присъствие­то на Ваноли в клуба ще се обезсмисли. Именно за­ради това той е имал вчера разговор с ръко­водството.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки